۳-۳) حجم نمونه
به نظر صاحب نظران، ‌حجم نمونه، رابطه مستقیمی با واریانس جامعه دارد، یعنی هرچه پراکندگی ویژگی های مورد مطالعه در جامعه آماری بیشتر باشد، به همان نسبت باید حجم نمونه بزرگتری انتخاب گردد. بطورکلی حجم نمونه به حجم جامعه، واریانس جامعه، سطح اطمینان، توان آماری و دقت احتمالی مورد نظر ارتباط دارد.
از آنجا که در این پژوهش، واریانس جامعه آماری نامعلوم بود، انجام یک مطالعه مقدماتی بروری گروهی از افراد جامعه به منظور پیش برآورد واریانس نمونه ضرورت داشت. لذا یک گروه ۳۰ نفری از پرسنل بصورت تصادفی انتخاب گردید و پرسشنامه در بین آنها توزیع شد. پس از استخراج داده های مربوط به پاسخ های گروه مزبور و پیش برآورد واریانس حجم نمونه آماری پژوهش با بهره گرفتن از فرمول زیر بدست آمد.

n = حجم نمونه
N= حجم جامعه
t = سطح اطمینان ۹۵ درصد
S2= پیش برآورد واریانس
d2= دقت احتمالی مطلوب (حافظ نیا،۱۳۸۲).
با جایگذاری اعداد مربوطه در فرمول فوق حجم نمونه به صورت زیر محاسبه شد.

حجم نمونه برآورد شده ۱۸۴ نفر بود که میزان ۱۶۰ پرسشنامه برگشت داده شد. با توجه به اینکه نرخ بازگشت پرسشنامه حدود (۸۷/۰) بود بر این اساس اعمال آماری بر روی ۱۶۰ نفر انجام گرفت و توان آزمون حدود (۸۴/۰) برآورد گردید.
معمولاً اگر توان آماری بالای ۸/۰ و سطح معنی‌داری نزدیک به صفر باشد، می‌توان نتیجه گرفت که حجم نمونه کافی بوده است. در صورتی که پس از تحلیل مقدماتی توان آماری کمتر از ۸/۰ و سطح معنی‌داری بین ۱۵/۰- ۰۵/۰ باشد، لازم است تعدادی به حجم نمونه اضافه شود (مولوی، ۱۳۸۶). کفایت حجم نمونه‌ ها از آنجا مشخص گردید که در اکثر موارد سطح معنی داری نزدیک به صفر و توان آماری بین (۹۹/۰- ۸/۰) را تشکیل می‌داد که این امر نشان از تایید فرضیه ها و کفایت حجم نمونه می باشد.
۳-۴) روش نمونه گیری
نمونه گیری یکی از مراحل تحقیق علمی است و به محقق این امکان را می دهد که با صرف امکانات کمتر به نتایج مطلوب دست یابد و در زمان، هزینه و نیروی کار صرفه جویی نماید و آن عبارت از انتخاب تعداد نمونه از میان اعضای یک جامعه تعریف شده آماری است که براساس اصول و قواعد خاص انجام شده است (شریفی، ۱۳۸۳، ۱۶۳).
در تحقیق حاضر چون جامعه آماری شامل چندین شهر است، از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای استفاده شد. از میان شهرهای استان اصفهان، شهر کاشان، نطنز و آران و بیدگل به عنوان گروه نمونه انتخاب گردید.
یعنی ابتدا بانک های ملی براساس موقعیت جغرافیایی به چند خوشه اصلی وسپس هرخوشه به خوشه های کوچکتر تقسیم و با بهره گرفتن از روش نمونه گیری تصادفی نمونه نهایی انتخاب گردید.
۳-۵) ابزار اندازه گیری
جهت گردآوری اطلاعات در زمینه مبانی نظری، تدوین ادبیات تحقیق، شناسایی شاخص ها و تعاریف مربوط به آنها از روش مطالعه کتابخانه ای و اینترنت استفاده شده است. ابزار گردآوری اطللاعات در این تحقیق پرسشنامه می باشد که عبارتند از:
الف) پرسشنامه ساختار سازمانی رابینز: این پرسشنامه دارای ۲۴ سوال بسته پاسخ از نوع هفت درجه ای لیکرت می باشد. در این مقیاس پاسخ دهندگان درک خود را از مقوله های مختلف از کاملا موافق تا کاملا مخالف بیان می کنند، سپس به این پاسخ ها نمره عددی داده شده و آنها به مقیاس فاصله ای تبدیل می شوند تا بتوان عملیات آماری گسترده ای را با بهره گرفتن از داده ها انجام داد.
جدول (۳ -۱) : توزیع سوال های پرسشنامه ساختار سازمانی برحسب ابعاد

ابعاد ساختار سازمانی

تعداد سوال ها

شماره سوال

پیچیدگی

۷

۷-۶-۵-۴-۳-۲-۱

رسمیت

۷

۱۴-۱۳-۱۲-۱۱-۱۰-۹-۸

تمرکز

۱۰

۲۴-۲۳-۲۲-۲۱-۲۰-۱۹-۱۸-۱۷-۱۶-۱۵

ب) پرسشنامه کارآفرینی سازمانی: از آنجا که در رابطه با موضوع کارآفرینی سازمانی پرسشنامه استاندارد وجود نداشت لذا با بهره گرفتن از منابع علمی مربوط به موضوع و شیوه های ارائه شده برای تهیه پرسشنامه مناسب، پرسشنامه محقق ساخته ای جهت گردآوری نظرات کارکنان بانک ملی در خصوص میزان کارآفرینی آنان تهیه گردید. این پرسشنامه شامل ۳۹ سوال با مقیاس پنج درجه ای لیکرت ( از کاملاً موافق تا کاملاً مخالف) است که از طریق آن (خلاقیت ، ریسک پذیری، انگیزه پیشرفت، کنترل درونی ، استقلال طلبی) سنجیده می شود. جدول (۳ -۲) توزیع سوال های پرسشنامه کارآفرینی برحسب ابعاد آن نشان می دهد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

جدول ( ۳ -۲) : توزیع سوال های پرسشنامه کارآفرینی برحسب ابعاد

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...