مایع

۲۲۰-۱۹۰

۲۵-۲۱

۱۲۳۸/۱

*در دمای۰C 190و با وزنه یkg 16/2
۲-۲- روش های فرایند و بررسی خواص
۲-۲-۱٫ دستگاه های فرایند، روش تهیه نمونه ها و دستگاه های اندازه گیری و بررسی خواص
۲-۲-۱-۱٫ مخلوط کن داخلی[۴]
دستگاه مخلوط کن داخلی یکی از دستگاه های مرسوم در آمیزه سازی و اختلاط مواد به صورت ناپیوسته (بچ) است. این دستگاه از یک محفظه ی اختلاط تشکیل شده که درون آن دو چرخانه[۵] می چرخند. حرکت این چرخانه ها به دو صورت هم جهت و غیر هم جهت با هم امکان پذیر است. در شکل۲-۳ نمایی از محفظه به همراه سطح مقطع چرخانه­ها نشان داده شده است. دمای محفظه اختلاط و سرعت چرخش چرخانه ها را می توان تنظیم کرد. این دستگاه به یک نمایشگر متصل است که خروجی آن نمودار گشتاور حرکت چرخانه ها ( بر اساس مقاومت ماده ی درون محفظه در برابر حرکت چرخانه) بر حسب زمان می­باشد. با کمک این نمودار می توان داده های مهمی به دست آورد که یکی از این داده ­ها، زمان ذوب مواد درون محفظه است. لازم بذکر است که گرمایش دستگاه مخلوط کن داخلی از دو روش المان حرارتی و چرخش روغن انجام می­ شود.
در این پروژه از این دستگاه برای تهیه نمونه ماده جاذب اکسیژن استفاده شد. حجم مفید اختلاط cm3300، دمای اختلاط ۰C160، زمان اختلاط سه دقیقه و سی ثانیه و سرعت چرخانه ها ۱۰۰ دور بر دقیقه در نظر گرفته شد.

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

برای اختلاط و تهیه نمونه‌ها از مخلوط کن داخلی مدل Brabender internal mixer، ساخت کشور آلمان، واقع در دانشگاه تربیت مدرس می‌باشد، استفاده شده است.

شکل۲-۳- شکل محفظه ی دستگاه مخلوط کن داخلی به همراه نمایی از سطح مقطع چرخانه ها
۲-۲-۱-۲٫ پرس گرم[۶]
در این تحقیق به منظور تهیه فیلم با ضخامت مشخص ۴۰۰ میکرون برای تهیه صفحات نازک نمونه های ساخته شده از دستگاه پرس گرم موجود در کارگاه پلاستیک پژوهشگاه پلیمر ایران استفاده شده است. دمای صفحات پرس۱۷۰درجه سانتی‌گراد و تحت فشار Kg/cm2150 بوده است. شکل۲-۴ شمایی از دستگاه پرس را نشان می‌دهد. این دستگاه مجهز به المان های حرارتی برای گرمایش و سامانه­ی گردش آب[۷] برای سرمایش است که به منظور تهیه فیلم هایی با ضخامت یکنواخت و سطحی کاملا صاف از سیستم سرد کننده قالب نیز استفاده شده است.

شکل ۲-۴- شمایی از دستگاه پرس گرم
۲-۲-۲٫ تهیه آمیزه و فرمولاسیون
۲-۲-۲-۱٫ تهیه محلول حاوی جاذب اکسیژن
در این روش، با توجه به مطالعات انجام شده از یک جزء سازگار کننده مناسب با ماتریس پلیمری که قابلیت حل کردن ماده جاذب را داشته باشد استفاده شد. این ماده انتخابی پلی اتیلن گلایکول با جرم ملکولی ۲۰۰ می باشد.
۲-۲-۲-۲٫ تهیه آمیزه پلیمری
در این تحقیق آمیزه با بهره گرفتن از مخلوط کن داخلی تهیه شده اند. با توجه به اطلاعات محدود در مورد موضوع این تحقیق شرایط فرایندی مختلفی تست شد. مراحل اختلاط به شرح زیر است:

  • پس از تنظیم دما و دور چرخانه ، اختلاط مواد LDPE و EVOH با توجه به فرمولاسیون تعیین شده در میکسر انجام گردید.
  • پس از ذوب مخلوط و افت گشتاور، محلول پلی اتیلن گلایکول حاوی ماده جاذب(اسکوربیک اسید) به مخلوط اضافه گردید.
  • بعد از گذشت مدت زمان سه دقیقه وسی ثانیه با یکنواخت شدن مخلوط فرایند اختلاط متوقف شد.

جدول زیر فرمولاسیون های مختلف تهیه شده در این پروژه را نشان می دهد:
جدول۲-۵- فرمولاسیون و کد آمیزه های تهیه شده

OS+PEG(gr)

OS(%)

EVAL(%)

LDPE(%)

(% OS)کد نمونه

۰

۰

۱۰

۹۰

%

EVAL/LD(0)

۳۶

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...