دانلود پایان نامه با موضوع بررسی نقش سرمایه فکری بر ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۴
۳
۲
۱
پس از تدوین طرح مقدماتی پرسشنامه تلاش گردید تا میزان روایی و پایایی پرسشنامه تعیین شود.
۹-۳-روایی وپایایی پرسشنامه ها
الف) تعیین پایایی (قابلیت اعتماد) پرسشنامه ها
قابلیت اعتماد یا پایایی یکی از ویژگیهای فنی ابزار اندازهگیری است. مفهوم یاد شده به این امر سر و کار دارد که ابزار اندازهگیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست میدهد.
در این تحقیق به منظور تعیین پایایی آزمون از روش آلفای کرونباخ استفاده گردیده است. این روش برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازهگیری که خصیصههای مختلف را اندازهگیری میکند به کار میرود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
برای محاسبه ضریب آلفای کرونباخ ابتدا باید واریانس نمرههای هر زیرمجموعه سوالهای پرسشنامه و ورایانس کل را محاسبه کرد. سپس با بهره گرفتن از فرمول زیر مقدار ضریب آلفا را محاسبه میکنیم، )سرمد و همکاران ، ۱۳۸۹).
فرمول:
که در آن : =J تعداد زیر مجموعههای سئوالهای پرسشنامه یا آزمون
Sj2 =واریانس زیر آزمون Jام و S2 = واریانس کل پرسشنامه یا آزمون
بنابراین به منظور اندازهگیری قابلیت اعتماد ، از روش آلفای کرونباخ و با بهره گرفتن از نرمافزار ۱۶SPSS انجام گردیده است. بدین منظور یک نمونه اولیه شامل ۳۵ پرسشنامه پیش آزمون گردید و سپس با بهره گرفتن از دادههای به دست آمده از این پرسشنامهها و به کمک نرمافزار آماری۱۶ SPSS میزان ضریب اعتماد با روش آلفای کرونباخ محاسبه شد که ضریب آلفای کرونباخ مقیاس سرمایه فکری ۴/۸۶ % و مقیاس بازارگرایی ۷/۹۴ % درصد بدست آمد. این اعداد نشان دهنده آن است که پرسشنامه مورد استفاده، از قابلیت اعتماد و یا به عبارت دیگر از پایایی لازم برخوردار میباشد. جداول زیر نتیجه نهایی آزمون پایایی دو مقیاس اصلی تحقیق را نشان میدهد.
جداول شماره۴-۳ پایایی مقیاس سرمایه فکری
تعداد سوالات
آلفای کرونباخ سرمایه فکری
۴۲
۸۶۴ / .
جداول شماره ۵-۳ پایایی مقیاس بازارگرایی
تعداد سوالات
آلفای کرونباخ بازارگرایی
۱۵
۹۴۷ / .
ب) تعیین اعتبار (روایی) پرسشنامه
روایی به این معناست که یک ابزار تا چه حد چیزی را انداز ه میگیرد که برای سنجش آن ساخته شده است.به عبارتی مقصود از روایی آن است که ابزار انداره گیری برای هدف مورد نظر یعنی اندازه گیری متغیر تحقیق از کارایی لازم برخوردار باشد، (امیری ،۱۳۸۹، ۲۵). روایی همیشه مختص هدف ویژه ای است که ابزار اندازه گیری برای آن مورد استفاده قرار می گیرد. بطور کلی سه نوع روایی سنـجیده می شود که عبارتند از :۱) روایی محتوا[۵۰] ۲) روایی ملاک[۵۱] ۳) روایی سازه[۵۲]
اکثر محققان در ابتدا به روایی محتوا توجه دارند. روایی محتوا برای بررسی اجزای تشکیل دهنده ی ابزار اندازه گیری بکار میرود. این امر به محتوای موضوعی سوالهای آزمون مربوط می شود. به بیان دیگر , روایی محتوا این نکته را می سنجد که سوالهای آزمون تا چه حد درظاهر شبیه به موضوعی هستند که برای اندازه گیری آن تهیه شده اند. بنابراین اعتبار محتوا ویژگی ساختاری ابزاراست که همزمان با تدوین آزمون درآن تنیده می شود. اعتبار محتوایی یک آزمون، معمولا توسط افرادی متخصص در موضوع مورد مطالعه تعیین می شود. در این مرحله از انجام پژوهش با انجام مصاحبه های مختلف و کسب نظرات افراد صاحب نظر و متخصص اصلاحات لازم بعمل آمده و بدین ترتیب اطمینان حاصل گردید که پرسشنامه همان خصیصه مورد نظر را می سنجد .
۱۰-۳- روشهای تجزیه و تحلیل اطلاعات
الف) روش های آماری
روش استنتاج در این تحقیق توصیفی – تحلیلی می باشد در هردو پرسشنامه متغیرهای جمعیت شناختی شامل تحصیلات ، سن ، سابقه خدمت و نام شرکت وجود دارند که چگونگی توزیع نمونه آماری را توصیف می کنند علاوه برآمار توصیفی ازآمار استنباطی برای تجزیه وتحلیل داده ها ی آماری استفاده می شود دراین تحقیق برای تجزیه وتحلیل داده ها از ضریب همبستگی اسپیرمن وتجزیه و تحلیل واریانس فریدمن استفاده شده است .
ب) روش های رایانه ایی
برای تجزیه وتحلیل داده ها از ضریب همبستگی اسپیرمن وتجزیه وتحلیل واریانس فریدمن استفاده می شود بدین منظور از نرم افزار ۱۶ Spss برای محاسبه این دوآزمون بکار گرفته شده است.
ج) آزمون کولموگوروف – اسمیرنوف (K-S)
این آزمون جهت بررسی ادعای مطرح شده در مورد توزیع داده های یک متغیر کمی مورد استفاده قرار می گیرد، (مومنی و فعال قیومی ، ۱۳۸۹، ۱۸۸). آزمون کولموگوروف – اسمیرنوف، که به افتخار دو آماردان روسی به نام های ا.ان.کولموگوروف و ان.وی.اسمیرنوف به این نام خوانده می شود، روش ناپارامتری ساده ای برای تعیین همگونی اطلاعات تجربی با توزیع های آماری منتخب است. در آزمون K-S فرض صفری که آزمون خواهیم کرد، توزیع مشاهدات و توزیع مشخصی ( با پارامتر معینی ) است که با حدس و یا قرائن مختلف فکر کرده ایم توزیع مشاهدات با آن توزیع مشخص همخوانی دارد ، (آذر و مومنی، ۱۳۸۴ ، ۳۱۰).
فصل چهارم
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 05:54:00 ب.ظ ]
|