دانلود پروژه و پایان نامه | جدول ۴-۹- مدل رگرسیون و شاخصهای آماری مولفه های رضایت زناشویی برای پیش بینی سلامت روان – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
مدل
مجموع مجذورات
درجه آزادی
میانگین مجذورات
F
سطح معناداری
۱
۰۲/۶۵۱۵
۵
۰۰/۱۳۰۳
۱۷/۷
۰۰۱/۰
جدول۴-۶- ضرایب رگرسیون مؤلفه های مقابله دینی برای پیش بینی سلامت روان
متغیر
ضریب بتا
T
سطح معناداری
R
R2
خطای برآورد
ثابت
۲۲/۳
۰۰۲/۰
۴۶/۰
۲۱/۰
۴۷/۱۳
اعمال دینی
۰۲/۰
۲۷/۰
۷۸۵/۰
ارزیابی خیرخواهانه
۰۵/۰
۴۷/۰
۶۳۹/۰
راهبرد مقابله منفی
۳۸/۰
۷۱/۳
۰۰۱/۰
راهبرد مقابله فعال
۲۰/۰-
۸۳/۱-
۰۶۸/۰
راهبرد مقابله منفعل
۰۱/۰-
۱۰/۰-
۹۱۳/۰
همان گونه که نتایج جدول ۴-۵ نشان میدهد به منظور بررسی تاثیر مؤلفه های مقابله دینی از روش تحلیل رگرسیون به روش همزمان، یک مدل ارائه شده است. از بین راهبردهای مقابله دینی، راهبرد مقابله منفی قادر به پیش بینی سلامت روان در سطح ۰۰۱/۰ است و مؤلفه های اعمال دینی، ارزیابی خیرخواهانه، مقابله فعال و مقابله منفعل تاثیر معناداری در پیش بینی سلامت روان بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی نداشتند. در مجموع ۲۱ درصد از واریانس سلامت روان توسط راهبرد مقابله منفی تبیین می شود، به عبارت دیگر بیمارانی که از راهبرد مقابله منفی استفاده میکنند سلامت روان کمتری دارند.
۴-۶-۲- فرضیه دوم: رضایت زناشویی سلامت روان را در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی پیش بینی می کند.
برای آزمودن این روش پژوهش از رگرسیون به روش همزمان استفاده شده است، بدین صورت که رضایت زناشویی به عنوان متغیر پیشبین و سلامت روان به عنوان متغیر ملاک وارد معادله رگرسیون شدند. جدول ۴- ۷ شاخص های آماری مدل رگرسیون و جدول ۴-۸ ضرایب رگرسیون برای پیش بینی سلامت روان توسط متغیر رضایت زناشویی را نشان میدهد.
جدول۴-۷- مدل رگرسیون و شاخصهای آماری رضایت زناشویی برای
پیش بینی سلامت روان جدول
مدل
مجموع مجذورات
درجه آزادی
میانگین مجذورات
F
سطح معناداری
رضایت زناشویی
۳۱/۲۹۷۲
۱
۳۱/۲۹۷۲
۶۶/۱۴
۰۰۱/۰
متغیر مستقل: رضایت زناشویی
متغیر ملاک:سلامت روان
جدول۴-۸- ضرایب رگرسیون رضایت زناشویی برای پیش بینی سلامت روان
متغیر
ضریب بتا
T
سطح معناداری
R
R2
خطای برآورد
ثابت
۲۵/۹
۰۰۱/۰
۳۱/۰
۰۹/۰
۲۳/۱۴
رضایت زناشویی
۳۱/۰-
۸۲/۳-
۰۰۱/۰
همان طور که نتایج موجود در جدول۴-۷ نشان میدهد رضایت زناشویی به طور معناداری پیش بینی کننده سلامت روان در بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی میباشد (p<0/001 و B= -0/31). همچنین این نتایج نشان میدهد که حدود ۹ درصد از واریانس سلامت روان توسط رضایت زناشویی تبیین می شود.
جدول ۴- ۹ شاخص های آماری مدل رگرسیون و جدول ۴-۱۰ ضرایب رگرسیون برای پیش بینی سلامت روان توسط مؤلفه های زناشویی را نشان میدهد.
جدول ۴-۹- مدل رگرسیون و شاخصهای آماری مؤلفه های رضایت زناشویی برای پیش بینی سلامت روان
مدل
مجموع مجذورات
درجه آزادی
میانگین مجذورات
F
سطح معناداری
۱
۶۵/۵۰۵۹
۴
۹۱/۱۲۶۴
۶۱/۶
۰۰۱/۰
جدول۴-۱۰- ضرایب رگرسیون مؤلفه های رضایت زناشویی برای پیش بینی سلامت روان
متغیر
ضریب بتا
T
سطح معناداری
R
R2
خطای برآورد
ثابت
۵۰/۸
۰۰۱/۰
۴۱/۰
۱۶/۰
۸۳/۱۳
رضایت زناشویی
۴۱/۰-
۲۶/۲-
۰۲/۰
ارتباط
۴۳/۰-
۸۹/۲-
۰۰۵/۰
حل تعارض
۰۴/۰-
۳۳/۰
۷۳/۰
تحریف آرمانی
۴۶/۰
۵۰/۲
۰۱/۰
همان گونه که نتایج جدول ۴-۹ نشان میدهد به منظور بررسی تاثیر مؤلفه های رضایت زناشویی برای پیش بینی سلامت روان در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی از روش تحلیل رگرسیون به روش همزمان، یک مدل ارائه شده است. از بین مؤلفه های رضایت زناشویی، مؤلفه های ارتباط و رضایت زناشویی به ترتیب در سطح ۰۰۵/۰ و ۰۲/۰ به طور منفی و معناداری قادر به پیش بینی سلامت روان در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی میباشند و همچنین مؤلفهی تحریف آرمانی در سطح ۰۱/۰ به طور مثبت و معناداری قادر به پیش بینی سلامت روان در گروه نمونه میباشد و تنها متغیر حل تعارض تاثیر معناداری بر سلامت روان بیماران سرطانی نداشته است. در مجموع ۱۶ درصد از واریانس سلامت روان توسط مؤلفه های رضایت زناشویی، ارتباط و تحریف آرمانی تبیین می شود، به عبارت دیگر بیمارانی که رضایت زناشویی و ارتباط بهتری با همسر خود دارند سلامت روان بالاتری دارند و همچنین بیمارانی که از تحریف آرمانی در رابطه با همسر خود استفاده میکنند سلامت روان کمتری دارند.
۴-۶-۳- فرضیه سوم: خودکارآمدی سلامت روان را در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی پیش بینی می کند.
برای آزمودن این فرضیه از تحلیل رگرسیون به روش همزمان استفاده شده است، بدین صورت که خودکارآمدی به عنوان متغیر پیشبین و سلامت روان به عنوان متغیر ملاک وارد معادله رگرسیون شدند. جدول ۴- ۱۳ شاخص های آماری مدل رگرسیون و جدول ۴-۱۴ ضرایب رگرسیون برای پیش بینی سلامت روان توسط متغیر خودکارآمدی را نشان میدهد.
جدول۴-۱۱- مدل رگرسیون و شاخصهای آماری خودکارآمدی برای پیش بینی سلامت روان
مدل
مجموع مجذورات
درجه آزادی
میانگین مجذورات
F
سطح معناداری
خودکارآمدی
۷۳/۳۸۸۰
۱
۷۳/۳۸۸۰
۸۱/۱۹
۰۰۱/۰
متغیر مستقل: خودکارآمدی
متغیر ملاک:سلامت روان
جدول۴-۱۲- ضرایب رگرسیون خودکارآمدی برای پیش بینی سلامت روان
متغیر
ضریب بتا
T
سطح معناداری
R
R2
خطای برآورد
ثابت
۶۷/۸
۰۰۱/۰
۳۶/۰
۱۳/۰
۹۹/۱۳
خودکارآمدی
۳۶/۰-
۴۵/۴-
۰۰۱/۰
همان طور که نتایج موجود در جدول۴-۱۱ نشان میدهد خودکارآمدی به طور معناداری پیش بینی کننده سلامت روان در بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی میباشد (p<0/001 و B= -0/36). همچنین این نتایج نشان میدهد که حدود ۱۳ درصد از واریانس سلامت روان توسط خودکارآمدی تبیین می شود. به عبارت دیگر افرادی که خودکارآمدی بالاتری دارند سلامت روان بالاتری دارند.
۴-۶-۴ سوال پژوهش: سهم راهبرد مقابله دینی،رضایت زناشویی و خودکارآمدی در پیشبینی سلامت روان بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی چقدر میباشد؟
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 04:11:00 ب.ظ ]
|