مطالب پایان نامه ها درباره بررسی ارتباط بین بازاریابی رابطه ای و وفاداری مشتریان- فایل ۱۳ - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
موتمنی و جعفری در سال ۱۳۸۸ به بررسی زمینه های پیاده سازی مدیریت ارتباط با مشتری در صنعت هتلداری ایران پرداختند. در این تحقیق عوامل مهم برای پیادهسازی مدیریت ارتباط با مشتری طبق مدل گاتنر در صنعت هتلداری ایران بررسی شد. در این پژوهش عوامل مهم برای پیادهسازی فناوری مدیریت ارتباط با مشتری مشخص شده و پس از بررسی داده ها مشخص شده که صنعت هتلداری ایران در زمینه هایی مانند توجه به تغییرات در سیکل زندگی مشتری، جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آن و تبدیل آن به دانشی جهت به کارگیری در برنامه ریزی های هتل، استفاده از روشهای نوین از قبیل وب سایت و غیره دچار ضعف اساسی است و در مولفههای مهمی مانند توجه مدیریت ارشد سازمان به جذب و نگهداری مشتریان برای بلند مدت و گرفتن بازخورد از مشتریان دارای نقاط قوت است.
رنجبریان و براری در سال ۱۳۸۷ به بررسی بازاریابی رابطهمند، رویکردی برای بهبود رضایت مشتری پرداختند. جامعه آماری این تحقیق ۱۶۰ نفر از مشتریان بانک سامان در شهرستان اصفهان بود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و برای تحلیل داده ها به روش همبستگی از نوع رگرسیون چند متغیره انجام شده است. نتایج پژوهش نشان داد که به ترتیب اولویت شایستگی، ارتباطات، اعتماد و مدیریت تعارض بر رضایت مشتریان از خدمات بانک سامان رابطه داشته اما تعهد رابطه معناداری با رضایت آنها نداشته است.
۲-۶-۲- پژوهشهای خارجی
یاداو[۱۰۰] در سال ۲۰۱۳ به بررسی روش های پیادهسازی روش های مدیریت ارتباط با مشتری در صنعت هتلداری پرداخت. هدف این تحقیق اجرای موفقیت آمیز بازاریابی رابطهای بود. امروزه آگاهی مشتریان در مورد قیمت، نام تجاری و رقابت در صنعت هتل ستودنی است بنابراین حمایت از وفاداری مشتریان در صنعت هتلداری یک تلاش بسیار چالش برانگیز است. در نتیجه مدیریت ارتباط با مشتری به عنوان استراتژی کسب و کار به ایجاد روابط استراتژیک با مشتریان می پردازد که پس از آن به وفاداری مشتران منجر می شود.
چانگل[۱۰۱] در سال ۲۰۱۲ به بررسی مفصل در مورد تاثیر بازاریابی رابطهای در حفظ رضایت مشتری پرداخت. نتایج بدست آمده در این تحقیق نشان میدهد که استفاده از مفهوم بازاریابی رابطهای در سازمان به حفظ ارتباط سالم با مشتری کمک می کند. میتوان با بهره گیری از موقعیت بهتر و اعتماد به نفس بیشتر باعث حفظ مشتریان قدیمی شد. رضایت و اعتماد دو ستون اصلی سازمان می باشند و هدف شرکت ها باید وسوسه مصرف کنندگان با اتخاذ نوع خاصی از رفتار و نگرش باشد.
عبدالعالم[۱۰۲]و بسری[۱۰۳] در سال ۲۰۱۲ به بررسی رابطه بین ابعاد مدیریت ارتباط با مشتری و عملکرد هتل پرداختند. در این تحقیق به ارائه ی یک مدل مفهومی که ارتباط بین مدیریت ارتباط با مشتری و عملکرد هتل را توضیح دهد پرداخته است. در نتیجه این تحقیق نشان میدهد که بین ابعاد مدیریت ارتباط با مشتری و عملکرد هتل رابطه معنا داری وجود دارد.
آموکو[۱۰۴]، آرتور[۱۰۵] و بندو[۱۰۶]در سال ۲۰۱۲ به بررسی تأثیر موثر مدیریت ارتباط با مشتری در خرید مجدد (مورد مطالعه: هتل لاله طلایی) پرداختند. هدف این تحقیق بررسی تأثیر مدیریت ارتباط با مشتری در وفاداری مشتریان هتل لاله بوده است. برای جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده که ۴۶٫۳ % پاسخ دهندگان زن و ۵۳٫۳ % پاسخ دهندگان مرد بوده اند.۹۰% مشتریان از خدمات هتل راضی بوده اند و ۸۰% از آنها مایلند دوباره از آن خدمات استفاده کنند. در نتیجه بین مدیریت ارتباط با مشتری و وفاداری مشتریان رابطه معنا دار وجود دارد.[۱۰۷]
خلاصه
در ابتدای این قصل به تشریح و تعریف بازاریابی رابطهای و وفاداری خدمات پرداخته شد و در قسمت دوم به تشریح مدلهای مختلف بازاریابی رابطهای و وفاداری خدمات پرداخته شده و در پایان فصل به پیشینه تاریخی و مطالعات انجام شده در حوزه مرتبط با پژوهش اختصاص داده شده است.
فصل سوم
روش شناسی پژوهش
فصل سوم
روش شناسی پژوهش
مقدمه
پژوهش را میتوان علمی منظم دانست که در نتیجه آن پاسخهایی برای سوالهای مورد نظر مطرح شده پیرامون موضوع پژوهش بدست می آید. همچنین روش پژوهش عبارت است از مجموعه ای از قواعد، ابزار و راههای معتبر (قابل اطمینان) و نظام یافته برای بررسی واقعیتها، کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکلات. پژوهش علمی یک فرایند است که شامل مجموعه ای از مراحل و اقداماتی است که از پیوستگی و ارتباط سیستماتیک برخوردار است یعنی روابط طولی و عرضی آن تنظیم شده است. به عبارتی هر مرحله ای و اقدامی جایگاه خود را دارد و پیش نیازها و پس نیازها و کارها در آن مشخص است و نمی توان آنها را جا به جا کرد.
در این فصل با توجه به اهمیت شناخت روش پژوهش، به روش شناسی پژوهش شامل نوع و روش پژوهش، فرایند انجام پژوهش، جامعه آماری، نمونه آماری، روش نمونه گیری، روش گردآوری داده ها، ابزار اندازه گیری متغیرها، شاخص های پایایی و روایی آنها و روش تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شده است.
۳-۱- مدل پژوهش
تعهد
اعتماد
بازاریابی رابطهای
ارتباطات
شایستگی
مدیریت
تعارض
۳-۱: مدل مفهومی پژوهش (دوبیسی و واه، ۲۰۰۵)
مطالعات مورگان و هانت، اعتماد وتعهد مرکز بازاریابی رابطه مند هستند. تعهد تحت تأثیر چهار متغیر منافع رابطه، هزینه های خاتمه رابطه، ارزش های مشترک و ارتباطات قرار دارد. اعتماد نیز از سه متغیر ارزشهای مشترک، ارتباطات ورفتار فرصت طلبانه می باشد. سین و همکاران (۲۰۰۵)، بازاریابی رابطه ای را ساختار یک بعدی شامل شش عامل کلیدی (اعتماد، همدلی، ارزش مشترک، ارتباطات ایجاد پیوند و رابطه متقابل) در نظر گرفتهاند.
تا به امروز برای شناسایی ابعا بازاریابی رابطهای تحقیقات زیادی صورت گرفته است که جامعترین آن مدل دوبیسی و واه میباشد. در اکثر مدلهای مربوط به بازاریابی رابطهای، متغیرهای اعتماد تعهد و ارتباطات به عنوان ابعاد بازاریابی رابطهای وجود دارد. در مدل انتخابی این پژوهش نیز این ابعاد پوشش داده شده اند.
مدل مفهومی این پژوهش برگرفته از مدل دوبیسی و واه میباشد که در شکل ۳-۱ ارائه شده است. در این پژوهش ابعاد بازاریابی رابطه ای که به طور قابل ملاحظه ای مشتری را در مرکز اهداف خود قرار می دهد به ۵ بعد طبقه بندی می شود. این ۵ بعد عبارتند از: تعهد، اعتماد، ارتباطات، مدیریت تعارض و شایستگی.
۳-۲- متغیرهای پژوهش
۳-۲-۱- متغیر مستقل
در این پژوهش بازاریابی رابطهای و ابعاد آن (تعهد، اعتماد، ارتباطات، مدیریت تعارض و شایستگی) به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته شده است.
۳-۲-۲- متغیر وابسته
وفاداری مشتریان به عنوان متغیر وابسته انتخاب شده است.
۳-۳- نوع و روش پژوهش
از نظر هدف تحقیق، پژوهش حاضر از نوع کاربردی است. از نظر ماهیت تحقیق، پژوهش حاضر توصیفی_ پیمایشی میباشد. پیمایش[۱۰۸] روشی برای بدست آوردن اطلاعاتی درباره دیدگاه ها، باورها، نظرات، رفتارها با مشخصات گروهی از اعضای یک جامعه آماری از راه انجام پژوهش است. از نظر آماری این پژوهش به این علت که از نمونه جهت تعمیم یافته ها به جامعه استفاده شده، پیمایشی از نوع میدانی و چون به مطالعه آن چه هست می پردازد، توصیفی است و چون میتوان نتایج حاصل از این پژوهش را در ایجاد وفاداری در مشتریان هتلها به کار برد، از نوع کاربردی میباشد.
۳-۴- جامعه، نمونه و روش نمونه گیری
۳-۴-۱- جامعه آماری
جامعه آماری را میتوان این گونه تعریف کرد: جامعه آماری عبارت است از کلیه عناصر و افرادی که در یک مقیاس جغرافیایی مشخص (جهانی، منطقهای، محلی و یا مکانی) دارای یک یا چند صفت مشترک باشند (حافظنیا، ۱۳۸۹).
بنابراین جامعه آماری این پژوهش تمامی گردشگران داخلی و خارجی هستند که در بازه زمانی پاییز تا تابستان سال ۱۳۹۳در هتلهای ۳، ۴ و ۵ ستاره شهر اصفهان اقامت داشته اند و به دلیل آنکه تعداد گردشگران مشخص نمی باشد جامعه آماری نامحدود در نظر گرفته شده است.
۳-۴-۲- نمونه
نمونه عبارت است از مجموعه ای از نشانهها که از یک قسمت، یک گروه یا جامعهای بزرگتر انتخاب می شود. به طوری که این مجموعه معرف کیفیات و ویژگیهای آن قسمت، گروه یا جامعه بزرگتر میباشد (حافظنیا، ۱۳۸۹).
در مورد طیف پنج گزینهای لیکرت و یا طیفهای دیگر (بیش از ۲ گزینه) که از نوع مقیاسهای ترتیبی هستند دو دیدگاه وجود دارد.
دیدگاه اول: با اختصاص مقادیر و قدری تسامح میتوان این مقیاس را به مقیاس فاصلهای تبدیل و محاسبات آماری مختلف از جمله میانگین و واریانس را روی آنها انجام داد و از آزمونهای میانگین، تحلیل واریانس و … استفاده کرد.
دیدگاه دوم: به دلیل ترتیبی بودن این مقیاس امکان محاسبات آماری پارامتری وجود نداشته و از آزمون دو جملهای یا کای_ دو استفاده می شود (مؤمنی، ۱۳۸۶).
در این پژوهش طبق دیدگاه اول عمل شده است و بر همین اساس از آنجا که حجم جامعه نامحدود میباشد از فرمول زیر جهت تعیین حجم نمونه استفاده می شود.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 05:34:00 ب.ظ ]
|