نبودن صمیمیت در خانواده ،به مانندبنایی است که میان اجزای تشکیل دهنده ی آن آجر ها وجود ندارد و به حکم ضرورت ،آن ها در کنار یکدیگر قرار گرفته اند . عامل مهم برای اقدام به ازدواج و تداوم موفقیت آمیز آن در طی زندگی مشترک ،محبت است که نباید زوجین اجازه دهند بروز مسائل و مشکلات در زندگی ،این

۱-Bowen 2-Rubin 3-Bern

موضوع را در آن ها خاموش کند و از آن غفلت نمایند .مهم ترین عامل موفقیت در مبارزه با مشکلات در

زندگی زناشویی ،استقامت و دلگرمی به یکدیگر است . در سایه ی این عامل ،موانع از سر راه برداشته می شود و زندگی روال عادی خود را پی می‌گیرد . انسان در هر موقعیت سنی و شغلی ،از تنهایی گریزان است و نیاز به دوستی صمیمی دارد تا علاقه اش را برای او ابراز نماید و از میزان علاقه او نسبت به خود اطمینان داشته باشید . همسران در زندگی باید بکوشند تا محبت به یکدیگر براورده نمایند و از این نظر یکدیگررا ارضاءکنند. اجرای این مهم ،نیاز به اصول و قواعدی دارد که با رعایت این می توان صمیمیت را در زندگی حاکم کرد . در فضای آغشته به مهربانی و محبت ،معادلات و معیارها ،به طور کلی دگرگون می شود و در این فضا است که انسان رشدکرده و احساس نشاط می کندو در برابر خطاها ،سختی ها و کمبود ها ،واکنش مناسبی نشان می‌دهد و برایش جلوه ی زیبایی دارد (اسماعیل بیگی و ‌غلام‌ رضایی ،۱۳۸۸).

۲-۲-۱-۱-ابعاد صمیمیت زوجین:

صمیمیت فرایندی تعاملی است وشامل مؤلفه‌ هایی می شودکه با یکدیگر ارتباط دارند .مرکز این فرایند ،آگاهی ،فهم ‌و قبول‌ همسروهمدلی برای درک احساسا ت وفهم دیدگاه بی همتایی اوازجهان است.باگاورزی (۲۰۰۱)بعداز سی سال کار با زوج ها،ابعاد صمیمیت را شناسایی کرده این ابعاد عبارت انداز:

۲-۲-۱-۱-۱-صمیمیت عاطفی :

صمیمیت عاطفی شامل انتقال و در میان گذاشتن احساسات مثبت شامل شادی،خوشحالی ،رضایت واحساسات منفی شامل غمگینی ،ناراحتی ،ترس ،خشم،گناه،شرم،تنهایی ،بی حوصلگی ‌و خستگی است.برای این که صمیمیت عاطفی به وجود آید،بازداری ها یا محدودیت های اندکی برای ابراز احساساتی که در یک رابطه مجاز شمرده می شود ،وجودخواهد داشت.اگر تنها هیجان های مثبت اجازه ابراز داشته باشند ،یک جو مثبت ساختگی یا مصنوعی در رابطه به وجود خواهد آمد.از سوی دیگر ،اگر تنها هیجان های منفی اجازه ی بیان داشته باشند ،آن گاه جو احساسی ارتباط به یکی ازدو حالت نابودی ‌و ناامیدی خواهد رسید.نظام وقواعد بیان نشده زوجین ممکن است ابراز هیجان هارا محدود کند.زوجین ممکن است خوشحالی یا خوشیشان را ابراز دارند.اما شعف یا برانگیختگی شان را ابراز نکنند ،یایک همسر ممکن است قادر به ابراز ناکامی وناراحتی اش باشداماخشمش را ابراز نکند.مشابه همین،یک شخص ممکن است آزاد باشد که غمگینی اشرا ابراز دارد ولی در ابراز افسردگی ونومیدی اش محدود باشد.

۲-۲-۱-۱-۲-صمیمیت روانشناختی :

صمیمیت روان شناختی شامل انتقال و در میان گذاشتن ‌و تماس با همسر با افشای عمیق مسائل شخصی مهم وپر معنا در باره ی خود واقعی ،خود درونی وحتی خود آرمانی است. صمیمیت روانشناختی در میان گذاشتن ترس ها ،علایق ،تردیدها ،عدم اطمینان ،مشکلات و تعارضات درونی با همسر است . در دسترس بودن همسر،دفاعی نبودن و اطمینان در رابطه ،شرط ضروری این نوع صمیمیت است .همسر باید برای در میان گذاشتن مسائل شخصی خود با همسر بدون ترس از قضاوت ،ارزیابی شدن ،ترد ،شرم ،مقصر سازی یا تنبیه احساس امنیت نماید .

۲-۲-۱-۱-۳-صمیمیت عقلانی :

صمیمیت عقلانی شامل در میان گذاشتن عقاید افکار و باور های مهم با همسر است .این صمیمیت نباید با مکانیزم های دفاعی ناخود اگاه مانند عقلانی کردن افکار ،هیجانات خاص ،تأیید برتری عقلانی فرد و کسب تأیید اشتباه شود . عقلانی کردن برای ایجاد فاصله بین افراد طرح ریزی می شود و در جهت مخالف افزایش صمیمیت واقعی عمل می‌کند . برای ایجاد صمیمیت عقلانی احترام به دیدگاه همسر به ویژه عقاید مخالف یا متفاوت او ،ضروری است شرط لازم این بعد صمیمیت توانایی نقش پذیری یعنی دیدن دنیا از دریچه نگاه همسر ،درک انجه همسر درک می‌کند و درک اینکه فرد به وسیله دیگری جگونه دیده می شود .این توانایی برای رشد صمیمیت واقعی ضروریی است تکمیل کننده صمیمیت عقلانی ،توانایی همدلی است همدلی یعنی توانایی قرار دادن خود در جای دیگری و احساس آنچه همسر احساس می‌کند .همدلی با احساسات همسر به عنوان یک فرا هیجان و یک پاسخ هیجانی توجه آمیز نسبت به احساس همسر در نظر گرفته می شود .

۲-۲-۱-۱-۴-صمیمیت جنسی :

صمیمیت جنسی شامل انتقال و در میان گذاشتن و بیان افکار، احساسات ،آرزو ها و اشتیاق هایی است که ماهیت جنسی دارد . صمیمیت جنسی ارضاءجنسی انجام می شود.فعالیت های تحریک جنسی شامل تجاربی مانند تماشای فیلم های عاشقانه ،گوش دادن یا نواختن موسیقی عاشقانه ،خواندن داستان ها ‌و مطالب عاشقانه با همسر می شود،ومقدمه برانگیختگی جنسی است.صمیمیت جنسی موضوع پیچیده ای است که احتیاج به توجه ویژه ای دارد.عدم رضایتمندی در این زمینه بر جنبه‌های دیگر روابط زوجین مؤثر است.مشاوران در طول سال ها کار با مراجعین مختلف متوجه شده اند که صمیمیت جنسی بیش ترین حساسیت و در عین حال بیش ترین مشکلات را برای بسیاری از زوج ها به ارمغان می آورد .اگر زوجین نسبت به تفاوت های مسئله ساز در تقاضاهای جنسی وتمایلات مختلفشان در آمیزش آگاهی داشته باشند. می‌توانند قبل از آن که ارتباط شان دچار مشکل گردد،آن را مورد درمان قرار دهند،‌و برعکس اگر زوجین به صمیمیت جنسی خود آگاه نباشند می توان شاهد برون ریزی مشکلات بود(باگاروزی ،۲۰۰۱).صمیمیت جنسی هنگامی وجود دارد که همسران در بیان امیال جنسی یا عدم میل جنسی ،احساس راحتی نمایند .صمیمیت جنسی مستلزم توافق ضمنی دو جانبه همسران برای رابطه جنسی است ‌و مبتنی بر تمایل هر یک از زوجین برای درک همسر وانتظاراتی است که از خود دارد(کوین۱ ،۱۳۸۷،نقل از بطلانی اصفهانی )

۲-۲-۱-۱-۵-صمیمیت جسمانی (غیر جنسی):

صمیمیت جسمانی نیاز به نزدیکی جسمانی با همسر است این نزدیکی بدنی نباید با صمیمیت جسمانی که برای ایجاد تحریک جنسی انجام می شود ،اشتباه شود.صمیمیت جسمانی ممکن است به وسیله یک لمس یا تماس ساده بدنی مانند در آغوش گرفتن ابراز شود .صمیمیت جسمانی شامل تجاربی مانند گرفتن دست ها ،در آغوش گرفتن یکدیگر ،رقصیدن با همسر ،لمس غیر جنسی ،بوسیدن که مقدمه رابطه جنسی نباشد ،خوابیدن در کنار همسر ،قدم زدن با یکدیگر می شود.

۲-۲-۱-۱-۶-صمیمیت معنوی:

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...