منابع دانشگاهی و تحقیقاتی برای نگارش مقاله ارزیابی رابطه بین متغیرهای حسابداری و ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
پیری و همکاران(۱۳۹۱): این مقاله تحقیقی علمی و کاربردی در مورد اثر و ارتباط بین متغیرهای حسابداری (سود هر سهم، سود نقدی هر سهم، ارزش دفتری هر سهم و وجه نقد حاصل از عملیات) و نماگرهای ساختاری (تغییرات ارزش بازار هر سهم، بازده هر سهم، اندازه شرکت و حجم معاملات) در بورس اوراق بهادار تهران است. جهت بررسی و تأیید رابطه بین متغیرهای حسابداری و نماگرهای ساختاری، یک فرضیه اصلی و چهار فرضیه فرعی مطرح شد، که هر یک از فرضیههای فرعی نیز دربرگیرنده چهار فرضیه دیگر است. هدف از تکثر فرضیهها بررسی دقیقتر و اجمالی، تأثیرپذیری نماگرهای ساختاری از متغیرهای حسابداری است.برای آزمون فرضیهها از تحلیل همبستگی در قالب مدلهای یک و چند متغیره استفاده شد.نتایج بیانگر تأیید تأثیر متغیرهای حسابداری بر نماگرهای ساختاری است . این رابطه بین متغیرهای سود هر سهم و سود تقسیمی هر سهم با تغییرات قیمت سهام و بازده هر سهم بیشتر مشاهده شد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
حنیفی و همکاران (۱۳۹۲): پیشبینی قیمت سهام و استراتژی مناسب برای معامله سهام، موضوع بسیاری از تحقیقات است. ازجمله مباحث موردتوجه در این حوزه، تحلیل بنیادی میباشند. این پژوهش توان توضیح دهندگی برخی متغیرهای بنیادی را موردبررسی قرارداد. دوره موردبررسی از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۹ بود که درمجموع ۵۱ شرکت پذیرفتهشده در بورس انتخاب شدند. کلیه دادهها بهصورت فصلی و سالانه موردبررسی قرار گرفتند و از رابطه (panel data) متدولوژی دادههای ترکیبی بین متغیرها ارزیابی و آزمون شد. نتایج تحقیق نشان داد که بین متغیرهای بنیادی در این پژوهش که عبارتاند از سود هر سهم، سود پیشبینیشده هر سهم، بازده حقوق صاحبان سهام و ارزش دفتری که بهجز بازده حقوق صاحبان سهام در دادههای فصلی کلیه متغیرها با قیمت سهم رابطه مثبت معنیداری دارند و کلیه متغیرها قدرت توضیح دهندگی بالای ۹۰ درصد برای قیمت سهم دارند. همچنین مشاهده شد مدل رگرسیونی حاصل از متغیرهای بنیادی بهصورت سالانه قدرت توضیح دهندگی بالاتری نسبت به دادههای فصلی دارند که نشاندهنده نگاه بلندمدت تحلیل بنیادی میباشد.
بصیری و خان محمدی (۱۳۹۲) در تحقیقی به بررسی تأثیر رشد پایدار سود بر واکنش قیمت سهام به ویژگیهای پیشبینی سود هر سهم در بورس اوراق بهادار تهران پرداختند. نمونه آماری این تحقیق شامل ۱۰۴ شرکت از شرکتهای پذیرفتهشده در بازار اوراق بهادار تهران بود که دادههای آنها در طول سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹ گردآوری و تجزیهوتحلیل شد. نتایج تحلیل آماری نشان داد که واکنش بازار سرمایه به اخبار بد پیشبینی و افق پیشبینی سود هر سهم در شرکتهای با رشد پایدار سود، متفاوت از سایر شرکتهاست. این در حالی است که واکنش بازار سرمایه به اخبار خوب و دقت پیشبینی سود هر سهم تحت تأثیر رشد پایدار سود نبوده است. در این رابطه به نظر میرسد که واکنش سرمایهگذاران به اخبار بد، متأثر از نگرش آنان در خصوص اعتبار و اهمیت این اخبار است.
مهرانی و مهرعلی(۱۳۹۲) در تحقیقی تأثیر P/E, EPS و DPS بر شاخص قیمت سهام شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران در شرایط تحریم را در بازه زمانی سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹ را بررسی کردند. یکی از دغدغههای بزرگ و مهم هر جامعهای بهرهوری سرمایه میباشد. این تحقیق بررسی و بیان میکند که اهمیت شاخص قیمت سهام در چه حدی میباشد و عواملی مانند سود هر سهم و نسبت قیمت بر سود و سود تقسیمی تا چه میزان میتوانند روی شاخص قیمت سهام تأثیرگذار باشند. چون در اتخاذ تصمیمات سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار اولین و مهمترین عاملی که فراروی سرمایهگذاران قرار میگیرد شاخص قیمت سهام میباشد ازاینرو آگاهی از عوامل مانند P/E، EPS و DPS حائز اهمیت است. بنابراین با توجه به پیشینه تحقیق مربوط به شاخص قیمت سهام و سه عاملی که شامل سود هر سهم، نسبت قیمت بر سود و سود تقسیمی است را مورد آزمون همبستگی و رگرسیون قرارگرفته و با توجه به نتایج بهدستآمده از آزمونهای مربوطه سه متغیر سود هر سهم، سود تقسیمی و نسبت قیمت بر سود با شاخص قیمت معنیدار بوده و ۷/۹۸ درصد از کل تغییرات شاخص کل را تبیین میکند.
سجادی و همکاران (۱۳۹۲) در تحقیقی به بررسی رابطه بین اجزای نقدی و تعهدی سود با قیمت سهام شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران پرداختند. در این پژوهش دادهها بهصورت سالانه برای دوره زمانی ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ و با بهره گرفتن از آزمون دادههای ترکیبی مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. نتایج آزمون اول نشان داد، بین اجزای نقدی سود و قیمت سهام رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد و میزان افزایش قیمت سهام در شرکتهایی که از اجزای نقدی سود بالاتری نسبت به سایر شرکتها برخوردارند، بیشتر است. نتایج فرضیه دوم نیز نشان داد، بین اقلام تعهدی، اقلام تعهدی اختیاری و اقلام تعهدی غیر اختیاری با قیمت سهام رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد. همچنین میزان افزایش قیمت سهام در شرکتهایی که دارای اقلام تعهدی اختیاری و غیر اختیاری باکیفیت بالایی هستند، بیشتر است.
بنی مهد و همکاران (۱۳۹۳): هدف این پژوهش بررسی فرضیه ثبات رفتاری در بورس اوراق بهادار تهران بود. فرضیه ثبات رفتاری با رویکردهای مختلفی قابلبررسی است. در این تحقیق برای آزمون فرضیه فوق چگونگی رابطه تغییرات مثبت سود هر سهم و قیمت سهام و رابطه مدیریت سود و قیمت سهام بررسی شد. دوره زمانی پژوهش ۱۳۸۳ الی ۱۳۸۹ و تعداد شرکتهای نمونه پژوهش ۱۰۰ شرکت بود. روش تحقیق از نوع همبستگی و با بهره گرفتن از رگرسیون چند متغیره بود. نتیجهگیری تحقیق حاکی از این بود که هرگاه سود هر سهم در یک شرکت نسبت به سال قبل آن بیشتر باشد، قیمت سهام نیز افزایش مییابد. بر اساس این نتیجه میتوان استدلال نمود که تغییرات مثبت در سود هر سهم، بیشتر ناشی از مدیریت سود بوده و این موضوع مطابق با فرضیه ثبات رفتاری است.
رحمانی و همکاران (۱۳۹۳) در تحقیقی به بررسی رابطه ریسک سیستماتیک سهام (بتای بازار) با متغیرهای کلان و اطلاعات حسابداری در بورس اوراق بهادار تهران پرداختند. تحلیل رگرسیون با بهره گرفتن از روش پنل دیتای ایستا و پویا بر روی نمونهای شامل ۶۱ شرکت عضو بورس اوراق بهادار طی سالهای ۱۳۸۰- ۱۳۸۹ انجام شد. برای برآورد مدلها، از روشهای ای گارچ، ام گارچ و حداقل مربعات معمولی استفاده گردید. نتایج حاکی از ارتباط برخی متغیرهای کلان و اطلاعات حسابداری با بتای بازار بود. در مدل برازش شده با توجه به سطح معناداری متغیرها، مهمترین متغیرهای حسابداری شامل اندازه شرکت، رشد شرکت و نسبت بدهیها از نوع اطلاعات حسابداری و متغیرهای رشد تولید ناخالص داخلی، نرخ سود بانکی، تورم، تغییرات قیمت نفت خام و تغییرات نرخ ارز از نوع متغیرهای کلان میباشند.
جمع بندی ادبیات تحقیق
در این قسمت پیشینه مربوط به تحقیقات مرتبط و مشابه به صورت جدول شماره۲-۱خلاصه گردیده و طی آن به ازای این تحقیقات محققین، متغیرها، مدل و نتایج آن ها مطرح شده است.
جدول (۲-۱): خلاصه تحقیقات انجامشده در زمینه تحقیق حاضر
تاریخ
محقق
متغیرها و نحوه اندازه گیری
مدل
نتایج
۱۳۹۳
رحمانی و همکاران
اندازه شرکت=لگاریتم طبیعی دارایی ها
رشد شرکت= فروش جاری منهای فروش دوره قبل/ فروش دوره قبل
نسبت بدهیها= مجموع بدهیهای جاری/ بدهیهای بلندمدت
نسبت جاری=دارایی جاری/بدهی جاری
اهرم مالی=بدهی های بلند مدت/(بدهی های بلندمدت+حقوق صاحبان سهام)
اهرم عملیاتی= درصد تغییرات سود عملیاتی نسبت به درصد تغییرات فروش
نرخ سود بانکی=مستقیما از اطلاعات بانک مرکزی
رگرسیون حداقل مربعات معمولی
نتایج حاکی از ارتباط برخی متغیرهای کلان و اطلاعات حسابداری با بتای بازار بود.
۱۳۹۳
بنی مهد و همکاران
مدیریت سود=از الگوی تعدیل شده جونز استفاده شد.
قیمت سهام=میانگین قیمت سهام در طول سال
رگرسیون چند متغیره
هرگاه سود هر سهم در یک شرکت نسبت به سال قبل آن بیشتر باشد، قیمت سهام نیز افزایش مییابد
۱۳۹۲
سجادی و همکاران
جزء نقدی سود : جریان وجوه نقد حاصل از فعالیت های عملیاتی که از اطلاعات مندرج در صورت جریان وجوه نقد با توجه به استانداردهای حسابداری ایران استخراج شده است.
ارزش بازار شرکت : بر اساس تعداد سهام و قیمت سهام پایان دوره مالی محاسبه شده است.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 05:28:00 ب.ظ ]
|