منابع پایان نامه ها | ۷٫۱۳٫۲ ویژگی های سازمانی – 8 |
۶٫۱۳٫۲ اجرای استراتژی
تعریف جهانشمولی ازاجرای استراتژِی دردستنیست. دیدگاه های متفاوت برای تعریف عبارت اجرای استراتژی به کارمیروند. اجراوپیاده سازی استراتژِی می تواند به عنوان پروسهای که منجربه شکل گیری اشکال مختلفی از یادگیری سازمانی می شود، تداعیگردد، برای اینکه هم خطرات محیطی و پاسخهای استراتژیک به عنوان محرک اولیه برای پروسههای یادگیری سازمانی پنداشتهشوند .( Lehner, 200) اجرای استراتژی یک فرایند تکرای از اجرای استراتژیها، سیاستها وبرنامهها وبرنامههای عملیاتیست که به شرکت اجازه به کارگیری منابعش برای استفاده از فرصت ها دریک محیط رقابتی را میدهد . (Harrington, 2006) اجرای استراتژی همچنان بهمانندیک فرایند پرجنب وجوش توسط شرکتهاییکه به شناسایی فرصتهای آینده اقداممیکنند، میباشد . (Schaap, 2006)
بنابرین در بیانیهای جامع، ما قادربهبیان اینعبارت بهمانند فرآیندی پیچیده ، تکراری و پویا هستیم که متشکل از یک سری تصمیمات و فعالیتهای مدیران وکارکنانی که تحتتاثیر تعدادی ازعوامل داخلی و خارجی مرتبط هستند برای تحقق طرح های استراتژِیک به منظور نیلبهاهداف استراتژیک بکارمیرود. برخی مطالعات در زمینه اجرای استراتژی با توجه به دیدگاه بین المللی انجامپذیرفتهاست . روسی ، شوارزنگر و موریسون به ۶ عامل اشاره کردند که بایستی به طور ویژه طراحی شوند تا بتوانند استرتژی های چندگانه داخلی را اجرا کنند: هماهنگی، فلسفه مدیریتی، پیکربندی، رسمی سازی، تمرکز و مکانیزم یکپارچه سازی. آن ها دریافتند که استراتژی های چندگانه داخلی نیاز به ملزومات اجرایی متفاوتی دارند. ( Okumus, 2001) هربینیاک درچهارچوب مفهومی خود همچنان به بیان رهبری می پردازد که باعث تسهیل روند یادگیری جهانی، پیشرفت وتوسعه مدیران جهانی و برخورداری ازساختار ماتریسی وکار با شرکتهای خارجی به عنوان عامل کلیدی برای اجرای استراتژی در محیط بینالمللی میگردد . چهارچوب مهم دیگرتوسط یپ ارائه شده است، که شامل ساختارسازمانی ، فرهنگ و مردم و فرایند مدیریت می شود. (Okumus, 2003)
۷٫۱۳٫۲ ویژگی های سازمانی
ویژگیهای سازمانی گوناگونی در مقالات وتحقیقات بسیاری به عنوان تعیینکننده عملکرد صادراتی شناساییشده اند.اغلب محققان اشارهکرده اند که منابعسازمانی عملکرد صادراتی شرکت راتعیینمیکنند. اندازه شرکت بطورمکرر به عنوان یک نماینده برای میزان دسترسی منابع سازمانی عملمی کند. شرکتی با سایز بزرگتر قادر به فراهم کردن اقتصاد با اندازه بیشتر و دسترسی سریع و آسان به سرمایه مورد نیاز برای صادرات وهمچنین توانایی بیشتر در جذب خطات ناشی از صادرات میباشد .( Singh, 2009) شرکتهای بزرگتر قادربه گسترش منابع بیشتر برای جمع آوری اطلاعات درباره بازارهای خارجی و پوشش تناقضهای بازارهای خارجی نسبتبه شرکتهای کوچکتر هستند.(Lee & Habte-Giorgis, 2004) بنابرین اندازه شرکت یکی ازمهمترین عوامل ویژگیهای سازمانی یادشدهاست. ماسوای اندازه شرکت ، تجربه تجاری که به عنوان سن شرکت قلمداد می گردد یا تجربه بینالمللی به عنوان یک معیار کلیدی درتعیین عملکرد صادراتی ظاهرمیگردد. (Stoian, 2011) دانشتجربی بهعنوان یک محرکاولیه به کاهش عدم قطعیت مشهود منجر میگردد و همچنین به شرکت در شناسایی گستره فرصتهای جدید کمک میکند. (Papadopoulos & Martin Martin, 2010) در حالی که اکثر محققین وجود رابطه مثبتی را بین تجربه شرکت وعملکردصادراتی بیانمیکنند، در این بین، برخی مطالعات وجود دارد که بر وجود ارتباط منفی تأکیدمی کند. قابلیت های فنی و بازاریابی ودرکنارشدت وکثرتسرمایه از دیگر ویژگیهای سازمانی مهم میباشند که گویرقابت رابرای یک شرکت ازدیگر رقیبان برای مدت زمان طولانی میرباید. (Singh,2009) از طرف دیگر اینعوامل بر روی قابلیت اجرای استراتژی از طریق تخصیص منابع تاثیرمیگذارند. شدت سرمایه یک عامل مهم سوددهی قلمداد می شود بنابرین یقینا در ارتباط با عملکرداقتصادی شرکت میباشد.(Lee & Habte- Giorgis, 2004) منابعمالی شرکت را قادر به سرمایه گذاری دربخشارتقا فناوری وهزینههای بازاریابی می کند.منابع قابللمس و غیرقابللمس شرکت رابه محصولات و تکنولوژیهای جدید تبدیل می کند و بسیاری از شرکت ها برروی R&D باهدف خاص نوآوری در بخش بازار های خارجی سرمایه گذاری میکنند. اغلب مطالعات بیان میدارندکه شرکتها دستبه تبلیغات به منظور تحریکتقاضا و اتخاذ جایگاه منحصربفرد برای محصولاتشان توسط تفکیک و برندسازی میکنند که منجربه غلبه برمحدودیتهای وارده میشوند .
۸٫۱۳٫۲ تعهدات صادرات
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 04:21:00 ب.ظ ]
|