نگاهی به پایان نامه های انجام شده درباره ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
جدول (۲-۴) علائم افراد معتاد به کار، احمدی و همکاران، ۱۳۸۹
ردیف
علائم
توضیحات
۱
انکار
مانند همه معتادان، این افراد نیز ساعات گرفتاری خود به اعتیاد مربوطه را کمتر ازآنچه هست بیان کرده و تمامی زمانهایی را که در منزل و حتی روزهای تعطیل به مسائل آن مشغولاند نادیده گرفته همچنین این افراد نیازهای همسر و فرزندان خود را نادیده میگیرند و اعتراض آنان را بهانهگیری و پرتوقعی آنان تلقی مینمایند.
۲
افسردگی
بهطورمعمول اینگونه افراد احساس سرزندگی و شادابی نمیکنند و گاهی سایر علائم افسردگی نیز در آنان بروز می کند.
۳
تحریف واقعیت
در واقع و بهطورمعمول این بیماران به آنچه انجام میدهند ناآگاه هستند ولی واکنشهای غیرمعقول خود را، موجه و معقول میپندارند.
۴
کاهش اعتمادبهنفس
با توجه به توفیقهای اقتصادی و چشمگیر، این افراد ظاهراً قدرتمند و متکی به نفس مینمایند اما از درون بسیار متزلزل و ناپایدار میباشند.
۵
نیاز به کنترل
یکی دیگر از واکنشهای دفاعی این افراد نیاز به کنترل میباشد بهطوریکه میخواهند نبودن خود را با بهانهگیری کنترلهای بیمورد در هنگام حضور جبران کنند همچنین آنان بهعنوان یک واکنش جبرانی بیشازاندازه به آنچه در غیاب آ ن ها در خانه و خانوادهشان میگذرد، حساس هستند و درنهایت و در کمال تأسف به شکل بدبینانهای مسائل را تحلیل مینمایند.
۲-۲-۹ شناسایی عوامل مؤثر بر اعتیاد به کار:
برخی از پژوهشهای اعتیاد به کار، براى شناسایى عوامل مؤثر بر آن انجام گردیده است. اعتیاد به کار، بهطور عمده از سه منبع اصلی نشأت میگیرد که آنها عبارتاند از:
ویژگیهای طبیعى فرد نظیر عزتنفس، موفقت طلبی، شخصیت نوع A، شخصیت وسواسى و نیاز به کسب موفقیت.
وجود بستر فرهنگى – اجتماعى مانند حضور در خانوادهای استرسآور یا قرار گرفتن در فضاى رقابتى و یادگیرنده.
وجود مشوقهای رفتارى نظیر نظامهای پاداش و تنبیه در سازمان.
هر یک از عوامل مذکور میتواند بهتنهایی بر شکلگیری اعتیاد به کار تأثیر بگذارد، اما اعتیاد به کار زمانى بهطور سریع ایجاد میگردد که هر سه دسته از عوامل یادشده در بالا، بهطور همزمان وجود داشته باشند.(عنایتی و همکاران ۱۳۹۱، ۶)
۲-۲-۱۰ اعتیاد به کار و ابعاد شخصیت:
پژوهشها نشان میدهد که تفاوتهای فردی و شخصیتی یکی از متغیرهای اثرگذار در اعتیاد به کار است. بنابراین میتوان اعتیاد به کار را از زاویه شخصیت افراد و تفاوتها و ویژگیهای افراد موردبررسی و تحلیل قرارداد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
یکی از مدلهای غالب و متداول در عرصه سنجش و ارزیابی شخصیت big five یا مدل ۵ عامل شخصیت میباشد که این ۵ عامل شامل ابعاد (روان رنجوری، برونگرایی، گشودگی، سازگاری، وظیفهشناسی) میباشد.
در پژوهشی که احمدی و همکاران (۱۳۸۹) انجام گردید نتایج زیر حاصل شد. در جدول ارائه شده نیز میتوان ویژگیهای این ابعاد شخصیتی را در رابطه با اعتیاد به کار مشاهده نمود.
اعتیاد به کار رابطه معنادار و منفی با روان رنجوری دارد.
اعتیاد به کار رابطه معنادار و مثبتی با برونگرایی دارد.
اعتیاد به کار رابطه معنادار و مثبتی با گشودگی دارد.
اعتیاد به کار رابطه معنادار و منفی با سازگاری دارد.
اعتیاد به کار رابطه معنادار و مثبتی با وظیفهشناسی دارد.
جدول (۲-۵) اعتیاد به کار و ابعاد شخصیت، احمدی و همکاران، ۱۳۸۹
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 05:39:00 ب.ظ ]
|