بررسی رفتار توده وار در صندوق های سرمایه ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۲-۴ آمارتوصیفی ۶۴
جدول۱-۴: نتایج توصیفی (رفتارتوده وار) ۶۴
۳- ۴نتایج استنباطی یافتهها ۶۶
۱-۳-۴ نرمال بودن داده ها ۶۶
جدول۲-۴: نتایج آزمون کلموگروف اسمیرنوف ۶۷
۴-۴بررسی فرضیات تحقیق ۶۷
جدول۳-۴: نتایج توصیفی ۶۸
جدول۴-۴: مقایسه متغیرها در دو گروه ۶۹
جدول۵-۴: نتایج توصیفی ۷۰
جدول۶-۴: مقایسه متغیرها در دو گروه ۷۰
جدول۷-۴: نتایج توصیفی ۷۱
جدول۸-۴: مقایسه متغیرها در دو گروه ۷۲
فصل پنجم ۷۳
نتیجه گیری ۷۳
۱-۵ مقدمه ۷۴
۲-۵ مرور کلی تحقیق و نتایج آن ۷۵
۳-۵ نتایج حاصل از آزمون فرضیات ۷۷
۱-۳-۵ نتایج حاصل از آزمون فرضیه اول ۷۷
۲-۳-۵ نتایج حاصل از آزمون فرضیه دوم ۷۸
۳-۳-۵ نتایج حاصل از آزمون فرضیه سوم ۷۸
۴-۵ پیشنهادها تحقیق ۷۹
۱-۴-۵ پیشنهادها ی حاصل از نتایج تحقیق برای استفادهکنندگان ۷۹
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۲-۴-۵ پیشنهادها یی برای تحقیقات آتی ۸۰
۵-۵ موانع و محدودیتهای تحقیق ۸۰
منابع ۸۱
منابع فارسی ۸۲
منابع لاتین ۸۳
چکیده
در این تحقیق به بررسی رفتار توده وار در صندوق های سرمایه گذاری مشترک در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است.جامعه مورد بررسی صندوق های فعال در بورس اوراق بهادار بوده که تا سال ۱۳۹۲ در بورس اوراق بهادار پذیرفته شده باشند. و دوره زمانی مورد بررسی از ابتدای سال ۱۳۸۹تا ۱۳۹۲می باشد، و روش این تحقیق کاربردی وتوصیفی می باشد ،و هدف ان کمک به سرمایه گذاران برای انتخاب تصمیم مناسب تر بوده واز آزمون t دو گروه وابسته استفاده شده است . پژوهش حاضر در قالب سه فرضیه اصلی مورد بررسی قرار گرفته است. در فرضیه ها به بررسی تفاوت بین رفتار تودهوار صندوقهای سرمایه گذاری مشترک در صندوق های بزرگتر و رفتار تودهوار صندوقهای سرمایه گذاری مشترک در صندوق های کوچکتر و تفاوت بین رفتار توده وار صندوق های سرمایه گذاری مشترک در دوران رونق و رفتار توده وار صندوق های سرمایه گذاری مشترک در دوران رکود و تفاوت بین رفتار توده وار صندوق های سرمایه گذاری مشترک در صندوق های دارای سهام رشدی و رفتار توده وار صندوق های سرمایه گذاری مشترک در صندوق های دارای سهام ارزشی پرداخته شده است. و نتیجه اینکه بین بین رفتار تودهوار صندوقهای سرمایه گذاری مشترک در صندوق های بزرگتر و رفتار تودهوار صندوقهای سرمایه گذاری مشترک در صندوق های کوچکتر تفاوت معنادار وجود دارد. همچنین بین رفتار توده وار صندوق های سرمایه گذاری مشترک در دوران رونق و رفتار توده وار صندوق های سرمایه گذاری مشترک در دوران رکود تفاوت معنادار وجود دارد . و در نهایت بین رفتار توده وار صندوق های سرمایه گذاری مشترک در صندوق های دارای سهام رشدی و رفتار توده وار صندوق های سرمایه گذاری مشترک در صندوق های دارای سهام ارزشی تفاوت معنادار وجود دارد.
فصل اول
مقدمه و کلیات طرح تحقیق
۱-۱ مقدمه
در برخی از مفروضات و مبانی تئوریک بیان می شود که سرمایه گذاران براساس تجزیه و تحلیلهای مبتنی بر عقلانیت خویش به تصمیم گیری پرداخته و عملکرد خویش را بر آن بنا می کنند. به عبارت دیگر تصمیمات کاملاً متأثر از اطلاعات شخصی، تصادفی و مستقل از نحوۀ عملکرد و تصمیمات دیگران است. اما مشاهدات نشاندهنده وجود اختلافاتی در مفروضات مذکور و عملکرد واقعی در بازارهای مالی میباشد. برای بررسی موضوعاتی از این دست رشتهای با عنوان مالیرفتاری[۱] به وجود آمد که به بررسی رفتار و نحوه تصمیم گیری سرمایه گذاران در بازارهای مالی می پردازد(اسلامی بیدگلی و شهریاری،۱۳۸۶).
این مکتب فکری با مشاهده ناتوانی مدل های موجود، که مبتنی بر عقلانیت کامل بودند، به روانشناسی و علم تصمیم گیری روی آوردند. آنها عقلانیت محدود را که توسط سایمون ارائه شده بود، به عنوان پیش فرض پذیرفتند و سعی کردند مدلهای مالی را با علم روانشناسی بارور سازند. دانش مالی رفتاری معتقد به وجود ردپای تورش های روانشناسی در بازار و سرمایه گذاران می باشد و سعی دارد با مطالعه همزمان جامعه شناسی، روانشناسی، رفتارشناسی، الگوهای تصمیم گیری و مدلهای رفتاری به پیش بینی روند و جهت حرکت قیمتها بپردازند (بدری و صادقی، ۱۳۸۴).
دراین میان بررسی و آزمون شکل گیری رفتار تودهوار در میان مدیران و سرمایه گذاران، از جمله مدلهایی است که به بررسی چگونگی اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری توسط مشارکتکنندگان در بازار سرمایه می پردازد. رفتار تودهوار عبارت است از آن دسته رفتارهای سرمایه گذاران در بازار، که منجر به نادیده گرفتن پیش بینیها و عقاید خود در رابطه با قیمت سهام و اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری تنها بر پایه رفتار کل بازار می شود. مدل لاکونیشوک یکی از مدلهایی است که به بررسی رفتار تودهوار در بازارهای مالی پرداخته است.
۲-۱ بیان مسئله
ترجیحات سرمایه گذاران برای خودداری از زیان می تواند بیانگر این موضوع باشد که نوسانات مهم در قیمتها همواره به وجود اطلاعات اقتصادی یا متغیرهای مالی مربوط نمی شود بلکه می تواند به واسطه پدیده های جمعی چون تاثیرات گروه یا رفتار تودهوار باشد. رویکرد مالی رفتاری این امکان را به ما میدهد که علاوه بر مفاهیم سنتی مالی، به عوامل روانشناختی و رفتار انسانی نیز توجه کنیم. در واقع این رویکرد در جهت شفافیت و درک تاثیر عوامل اتفاقی و غیر عقلایی از قبیل احساسات بر فرایند تصمیم گیری، به تصمیمگیرندگان کمک می کند.
شاخهای از مالی رفتاری تحت عنوان رفتار تودهوار[۲] به طور خاص بررسی می کند که آیا سرمایه گذاران براساس اطلاعات خود عمل می کنند یا این که در امر سرمایه گذاری تحت تاثیر تصمیمات، رفتارها و عملکرد دیگران قرار گرفته و از آنها تقلید می کنند و این خود باعث انجام معاملاتی شبیه به هم و در یک جهت یکسان می شود.
دانش مالی رفتاری معتقد به وجود ردپای تورشهای روانشناسی در بازار و سرمایه گذاران می باشد و سعی دارد با مطالعه همزمان جامعه شناسی، روانشناسی، رفتارشناسی، الگوهای تصمیم گیری و مدلهای رفتاری به پیش بینی روند و جهت حرکت قیمتها بپردازند(بدری، صادقی، ۸۴۱۳(.
رفتار تودهوار عبارت است از آن دسته رفتارهای سرمایهگذاران در بازار، که منجر به نادیده گرفتن پیشبینیها و عقاید خود در رابطه با قیمت سهام و اتخاذ تصمیمات سرمایهگذاری تنها بر پایه رفتار کل بازار میشود. بیچاندنی[۳] و شرما[۴] (۲۰۰۰)، رفتار تودهوار را به عنوان قصد و نیت آشکار سرمایه گذاران جهت گرته بردای و کپی کردن رفتار سایر سرمایهگذاران تعریف کردهاند(اسلامی بیدگلی، شهریاری،۱۳۸۶).
رفتار تودهوار را میتوان در مد و پیروی از رفتارهای زودگذر مشاهده نمود، حتی چنین تصمیمات سادهای نیز نیازمند دقت و تحقیق در مورد چگونگی انجام آنهاست. علیالخصوص در میان اقتصاددانان مالی و حرفهایهای بازار این اعتقاد غالب وجود دارد که سرمایه گذاران تحت تاثیر تصمیمات سایر سرمایهگذاران قرار میگیرند، به نحوی که این تاثیرگذاری “اثر اولین گروه”[۵] نامیده می شود. در حوزه مالی، رفتار تودهوار می تواند به طور بالقوه همگانی و عمومی باشد (دونو[۶] و ولچ، ۱۹۹۶؛ ۶۰۳).
سوال اصلی تحقیق این است که آیا رفتار تودهوار صندوقهای سرمایه گذاری مشترک فعال در بورس اوراق بهادار تهران بر اساس نوع سهام(رشدی یا ارزشی) و اندازه صندوق (از لحاظ اندازه، بزرگ یا کوچک) و دوران اقتصادی(رونق و رکود) تفاوت معنادار وجود دارند؟
۳-۱ اهمیت وضرورت تحقیق
به دلیل نوپایی مباحث و مطالعات مربوط به علم مالی رفتاری در دنیا و با توجه به محدود بودن پژوهشهای انجام شده مرتبط با این موضوع در ایران، تحقیق در این زمینه برای بازار سرمایه ایران ضروری است. توجه به تاثیر رفتار تودهوار بر قیمتها می تواند برای مباحثی پیرامون کارآیی بازار ارزشمند باشد. بررسی رفتار گروهی در بورس اوراق بهادار تهران میتواند برای محققان با ارزش باشد و هم چنین دارای ارزش کاربردی برای سرمایهگذاران، معاملهگران، شرکتهای سرمایه گذاری، شرکتهای تامین سرمایه، صندوقهای سرمایه گذاری مشترک، سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی، شرکتهای کارگزاری و تنظیمکنندگان قوانین و مقررات از جمله سازمان بورس اوراق بهادار باشد.
۴-۱ فرضیه های تحقیق
بین رفتار تودهوار صندوقهای سرمایه گذاری مشترک در صندوق های بزرگتر و رفتار تودهوار صندوقهای سرمایه گذاری مشترک در صندوق های کوچکتر تفاوت معنادار وجود دارد.
بین رفتار توده وار صندوق های سرمایه گذاری مشترک در دوران رونق و رفتار توده وار صندوق های سرمایه گذاری مشترک در دوران رکود تفاوت معنادار وجود دارد .
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 05:48:00 ب.ظ ]
|