دانلود مطالب پایان نامه ها در رابطه با آثار تمرینات اینتروال و دایره ای با شدت بالا بر عملکرد توان هوازی ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
تمرینات اینتروال
پسران دانشجو
حیدری و تکلمی(۱۳۸۲)
بهبود درترکیب بدن ، ضربان قلب استراحت ، توان هوازی وافزایش اکسیژن اوج نسبی شده
تمرینات با شدت بالا وتمرینات استقامتی
۳۴ دونده استقامتی تفریحی مرد و زن
کونو هوتنروت وهمکارن (۲۰۱۲)
فصل سوم
روش تحقیق
۳-۱٫ مقدمه
در این فصل پس از تشریح طرح و پژوهش جامعه و نمونه آماری و نحوه انتخاب آنها معرفی شده است. در ادامه روش کار پژوهشی مورد بررسی قرار می گیرد. معرفی متغیرها ، ابزار ، تجهیزات و آزمون ها جهت اندازه گیری آنها بحث بعدی این فصل را به خود اختصاص می دهد. چگونگی انجام تمرینات اینتروال ودایره ای در این تحقیق موضوع دیگری است که به طور کامل تشریح خواهد شد. در پایان روش های آماری استفاده شده در این پژوهش نیز بیان می شود.
۳-۲٫ روش پژوهش
تحقیق حاضر به صورت نیمه تجربی و با نمونه داوطلب (در دسترس) انجام گرفت. شرکت کنندگان ۳۰ فوتسالیست مبتدی با رده سنی ۱۸ تا ۳۰ سال بودند که به صورت تصادفی در ۳ گروه ۱۰ نفره شامل: تمرینات اینتروال با شدت بالا ، تمرینات دایره ای با شدت بالا و گروه شاهد قرار گرفتند. افراد حاضر در آموزش به طور منظم ۶ هفته و هفته ای ۲ جلسه به فاصله حداقل زمانی ۷۲ ساعت مورد آموزش قرار گرفتند. یک روز قبل و یک روز بعد از تمرینات در ابتدا ضربان قلب استراحت اندازه گیری شد بعداز آن با انجام گرم کردن عمومی بدن در ۱۵ دقیقه ، آزمون های شامل : تست حداکثر سرعت دویدن بی هوازی (RAST) ، تست (YOYO) برای اندازه گیری توان هوازی ، تست ایلینوی برای چابکی ، تست پله هاروارد برای ضربان قلب ریکاوری مورد اندازه گیری قرار گرفت. پس از آن با انجام ۶ هفته تمرینات اینتروال طراحی شد با شدت و سرعت بالا (حرکات با توپ) در ۵ ایستگاه و ۱۰ آیتم که ایستگاه ها شامل: دریبل و با حداکثر سرعت دویدن (۲ آیتم)، با حداکثر سرعت دویدن و شوت کردن ( ۲ آیتم ) ، پاس کاری و با حداکثر سرعت دویدن (۳ آیتم) و بازی ۵ به ۵ در زمین ۱۵ × ۲۰ بود همچنین در موزات تمرینات اینتروال ۶ هفته تمرینات دایره ای با شدت بالا در ۸ ایستگاه که شامل: پرش رو به بالا ، دراز نشست ، شنا سوئدی ، پرش اسکات ، دراز نشست عمودی، حرکت رقص پا ، حرکت فیله کمر (بر روی شکم خوابیده ، سر و قفسه سینه بالا می آید) و پرش از روی مانع از پهلو انجام گرفت.
۳-۳ جامعه و نمونه آماری
جامعه آماری این پژوهش را دانشجویان ورزشکار مبتدی فوتسال دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در سال ۹۲ تشکیل دادند.
۳-۴٫نمونه آماری
نمونه آماری تحقیق شامل ۳۰ دانشجوی داوطلب پسر سالم ورزشکار فوتسالیست مبتدی از جامعه مورد نظر بود. این ورزشکاران مشکل حاد پزشکی و آسیب دیدگی مفصلی و مصرف دخانیات هم نداشتند. انتخاب این ۳۰ نفر از طریق پرسشنامه ای بود که بین داوطلبان توزیع شد. اطلاعات فردی، سوابق پزشکی و ورزشی آنها جمع آوری گردید. پس ازتکمیل رضایت نامه ، مراحل بعدی تحقیق انجام شد.
۳-۵٫ متغیرهای پژوهش
۳-۵-۱٫ متغیرهای مستقل
متغیرهای این تحقیق عبارتند هستند از :
۱)تمرینات اینتروال با شدت بالا ۲)تمرینات دایره ای با شدت بالا
۳-۵-۲٫ متغیرهای وابسته
متغیر وابسته این تحقیق عبارت انداز:
توان هوازی ، توان بی هوازی ، چابکی ، ضربان قلب استراحتی ، ضربان قلب ریکاوری
۳-۶٫نحوه انجام تمرینات اینتروال با شدت بالا
انجام تمرینات گروه اینتروال با انجام ۲۰ دقیقه گرم کردن سیستماتیک و ۱۰ دقیقه سرد کردن ( آهسته دویدن و کشش) درست قبل و بعد از تمام برنامه های کاربردی آموزش انجام گرفت شامل موارد زیر است :
۱) دریبل و با حداکثر سرعت دویدن در (۲ آیتم ) ۲) چابکی وشوت زدن و پاس دادن در (۲ آیتم )
۳) با حداکثر سرعت دویدن وشوت زدن در ( ۲ آیتم ) ۴) پاس کاری و با حداکثر سرعت دویدن (۳ آیتم )
۵) انجام بازی در زمین کوچک ( ۱۵×۲۵) به صورت ۵ به ۵ در (۱ ایستگاه)
برای به حداقل رساندن تفاوت های فردی بین تکرارهای مکرر از هر حرکت تمرینی داده شده حداقل و حداکثر مدت زمان انجام هر ایستگاه محاسبه شد و ورزشکاران پس از این در تکرار در هر مجموعه هشدار داده شد . دوره های آموزش اصلی برگرفته از پژوهش کارهان بود با این تفاوت که تعداد آیتم ها در هر ایستگاه افزوده شده بود(۱۰۲).
شکل۳-۱نحوه اجرای دریبل وبا حداکثر سرعت دویدن
شکل۳-۲ نحوه اجرای چابکی وشوت زدن
شکل۳-۳ نحوه اجرای حداکثر سرعت دویدن وشوت زدن
شکل۳-۴ پاس کاری وحداکثر سرعت دویدن
نحوه اجرای
۳-۷٫نحوه انجام تمرینات دایره ای با شدت بالا
انجام تمرینات دایره ای شامل ۸ ایستگاه بود ، ایستگاه های حرکات تمرینی به سمت افزایش سرعت و عملکرد است ، برناه تمرینی با ۷۵ % از تعداد حداکثر حرکت در ایستگاه ها انجام شد . افراد مورد مطالعه در هر ایستگاه با حداکثر تکرار ۱۵ ثانیه به فعالیت پرداختند . ترتیب قرار گرفتن ایستگاه های تمرینات دایره ای به صورت زیر بود :
۱) پرش رو به بالا ۲) حرکت درازنشست ۳) پرش به پهلو ۴) شنا سوئدی
۵) درازنشست عمودی ۶) پرش اسکات ۷) حرکت فیله کمر ۸) رقص پا
افراد از حداقل و حداکثر تعداد تکرار در هر ایستگاه مطلع شدند استراحت در هر ایستگاه بین ۴۰ تا۶۰ ثانیه داده شد ، برنامه تمرینی در ۳ سری و استراحت های ۱۰ دقیقه ای بین هر ست انجام شد(۷۴).
شکل۳-۵ نحوه اجرای پرش رو یه بالا و درازنشست
شکل۳-۶ نحوه اجرای پرش به پهلو و شنا سوئدی
شکل۳-۷ نحوه اجرای درازنشست عمودی (v) و پرش اسکات
شکل۳-۸ حرکت فیله کمر و رقص پا
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 05:22:00 ب.ظ ]
|