نسبت قیمت به سود سهمی(دوره قبل)

۱-۸ : تعاریف عملیاتی متغیرها و واژه های کلیدی

متغیر مشخصه یک عنصر، پدیده، موجود زنده و یا هر چیزی است، که قابلیت تغییر داشته و می تواند مقادیر مختلفی را بپذیرد. متغیر را براساس عوامل مختلف به گونه های متفاوتی تقسیم بندی می نمایند. چنانچه اهداف تحقیق مد نظر قرار گیرند دو گونه متغیر خواهیم داشت: متغیرهای مستقل و وابسته.
متغیر مستقل: آن متغیری است که محقق تاثیر آن را بر سایر متغیرها مورد سنجش قرار می دهد.
متغیر وابسته : آن متغیری است که متغیر مستقل بر روی آن اثر می کند.
تعاریف عملیاتی متغیرهای پژوهش مشتمل بر نام متغیرها، تعریف آنها و شیوه اندازه گیری این متغیرها در جدول ذیل ارائه می گردد:
جدول شماره ۱-۲: تعاریف عملیاتی متغیرهای پژوهش

ردیف

متغیر

شیوه اندازه گیری

۱

قیمت سهام

منظور از قیمت سهام قیمتی است که از طرف بورس اوراق بهادار تهران برای سهام شرکت ها ارائه می گردد. اگر مجموع بدهی های شرکت را از مجموع دارایی های شرکت کم کنیم، مبلغ باقیمانده نشان دهنده مجموع ارزش سرمایه سهامداران شرکت یا به تعبیر دقیق تر، مجموع حقوق صاحبان سهام شرکت خواهد بود. حال اگر مبلغ حقوق صاحبان سهام شرکت را بر تعداد سهام شرکت تقسیم کنیم، عدد حاصل بیانگر قیمت دفتری هر سهم است.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

۲

بازده سهام

به منفعت و سودی که از یک سرمایه گذاری حاصل می شود بازده می گویند. بازده سهام عبارتست از کل عایدی حاصل از سرمایه گذاری در یک دوره معین به تعداد سرمایه ای که برای کسب این عایدات در اول همان دوره به کار گرفته و مصرف گردیده است. در این پژوهش داده های مربوط به بازده سهام از طریق دیتابیس های مربوط به سازمان بورس قابل استخراج است.

۳

بازده بازار

بازده سهام مربوط به یک سهم است ولی بازده بازار مربوط به بازده تمامی سهام مورد مبادله در بازار است و یا به عبارتی مجموع سهام مورد مبادله در بازار را بازده بازار گویند. داده های مربوط به این متغیر نیز از طریق بورس اوراق بهادار تهران قابل استخراج است.

۴

اهرم مالی

اهرم عبارت است از وجود هزینه های ثابت در فهرست هزینه های شرکت.می توان گفت که اهرم ها به دلیل وجود هزینه های ثابت در واحد تجاری به وجود می آیند و واحد تجاری را با مخاطرات و ریسک زیادی روبرو می کنند. هزینه های ثابت عملیاتی مانند استهلاک و هزینه های ثابت مالی مانند بهره.
انواع اهرم:
الف : اهرم عملیاتی
ب : اهرم مالی
ج : اهرم مرکب
تحقیقات اهرم مالی را به عنوان میزان بدهی که به منظور تامین منابع مالی مورد نیاز برای کسب دارایی مورد نیاز کسب می گردد. شرکت ها از لحاظ تامین مالی در قالب شرکت های با درجه ی اهرم مالی بالا و پائین قابل تعریفند. به عقیده داگلاس[۲] (۲۰۰۱) اهرم مالی توانایی تغییر بازده و ریسک شرکت ها را داراست بنایراین ساختار سرمایه هر شرکت با اهرم مالی آن رابطه ای متقابل و تنگاتنگ دارد.
نسبت های اهرم مالی میزان کل بدهی های شرکت را اندازه گیری می کنند. نسبت های اهرمی متنوع هستند اما نسبت بدهی ها به کل دارایی به عنوان اهرم مالی شناخته می شود.

۵

ریسک سیستماتیک(بتا)

در ادبیات مالی ریسک را می‌توان به صورت رویدادهای غیرمنتظره که معمولاً به صورت تغییر در ارزش دارایی‌ها یا بدهی‌ها می‌باشد، تعریف کرد. بنگاه‌ها در معرض انواع مختلف ریسک قرار دارند که به طور کلی می‌توان به دو دسته ریسک‌های تجاری و ریسک‌های غیرتجاری تقسیم کرد.
ریسک سیستماتیک و غیرسیستماتیک:
کل ریسک بازار را می‌توان به دو دسته کلی ریسک سیستماتیک و ریسک غیر سیستماتیک.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...