۰۰۰/۰

منبع: یافته‌های تحقیق
همان‌طور که در جدول (۵-۵) نشان داده شده است، علامت ضرایب متغیرهای تحقیق با تئوری­های اقتصادی سازگار است. ضریب لگاریتم جهانی­شدن دارای علامت مثبت می­باشد و از نظر آماری معنی‌دار است. مقدار ضریب این متغیر برابر ۰۶۵/۰است که نشان می‌دهد یک درصد افزایش در شاخص جهانی شدن، با ثابت بودن سایر متغیرها، شدت انرژی را به میزان ۰۶۵/۰ درصد افزایش می‌دهد. ضریب شاخص کارایی انرژی منفی و برابر ۰۱۵/۱- است. به عبارت دیگر، افزایش کارایی انرژی موجب کاهش شدت انرژی می‌شود. با ثابت نگه داشتن سایر متغیرها و با افزایش یک درصدی شاخص کارایی انرژی، شدت انرژی به اندازه‌ی ۰۱۵/۱درصد کاهش می­یابد. شاخص قیمت حامل­های انرژی نیز رابطه‌ی منفی و معنی‌داری با شدت انرژی دارد. ضریب این متغیر نشان می‌دهد که افزایش یک درصدی این شاخص منجربه کاهش ۰۰۶/۰ درصدی شدت انرژی می­ شود. شاخص تولید ناخالص داخلی نیز در کوتاه مدت رابطه بی ­معنی و مثبتی با شدت انرژی دارد، اما در بلندمدت یک رابطه‌ی منفی و معنادار با شدت انرژی دارد. از اینرو، با ثابت نگه داشتن سایر متغیرها، افزایش یک درصدی در شاخص تولید ناخالص داخلی، شدت انرژی را ۰۲۷/۰ کاهش می­دهد.
۵-۲-۶- رابطه‌ی کوتاه‌مدت
آخرین قسمت از تخمین مدل به روش ARDL، ارائه‌ مدل تصحیح خطا اختصاص دارد که نتایج آن در جدول (۵-۶) آورده شده است. همان طور که در فصل چهارم گفته شد جمله‌ی تصحیح خطا سرعت تعدیل نسبت به تعادل بلندمدت را نشان می‌دهد. از لحاظ نظری ضریب ECM باید منفی باشد و از لحاظ آماری هم باید معنی‌دار باشد. با توجه به جدول (۵-۶) ضریب تصحیح خطا برابر ۷۵/۰- بوده و از لحاظ آماری نیز معنی‌دار است و این بیانگر این است که در هر دوره حدود ۷۵ درصد از عدم تعادل شدت انرژی برای رسیدن به تعادل بلندمدت تعدیل می‌شود و کم‌تر از دو دوره طول می‌کشد تا خطای تعادل کوتاه‌مدت تعدیل شده و مدل به تعادل بلندمدت بازگردد.

( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

جدول (۵-۷): نتایج حاصل از برآورد مدل ECM

متغیر

ضریب

انحراف معیار

آماره‌ی t

احتمال

dLGLOB

۰۷۴/۰

۰۱۸/۰

۰۲۷/۴-

۰۰۰/۰

dLEE

۰۲۶/۱-

۰۲۶/۰

۴۴۲/۳۹-

۰۰۰/۰

dLP

۰۰۷/۰-

۰۰۳/۰

۱۳۶/۲-

۰۴۲/۰

dLGDP

۰۱۵/۰

۰۱۹/۰

۷۹۸/۰

۴۳۲/۰

dC

۶۴۲/۳

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...