فایل پایان نامه کارشناسی ارشد : پژوهش های پیشین با موضوع ارائه روشی جدید در خوشه بندی ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
(۳-۶)
در این رابطه عددی ثابت است که در اغلب مسایل ۱ در نظر گرفته می شود. به ، دمای محیط میگویند و همان طور که دیده می شود کاملاً مانند دمای محیط در عمل آنیلینگ جسم جامد کار می کند. کمیت ، در ابتدای مسئله برابر مقدار خاصی در نظر گرفته می شود و سپس بهتدریج در ادامه مسئله کاهش مییابد. بدین صورتکه با کاهش احتمال پذیرش جوابهایی که تابع هدف را زیاد می کنند؛ کم می شود. الگوریتم چند بار در دمای تکرار شده، سپس از دمای محیط کاسته می شود. معمولاً مسایل کاهش دما با رابطه ۷- ۳ نمایش داده می شود. که بیانگر سرعت سرد کردن است و شمارندهی تکرار می باشد.
(۳-۷)
در نهایت، الگوریتم تا آنجا ادامه مییابد که به شرایط نهایی(عدم پیشرفت، محدودیت زمانی، محدودیت تکرار الگوریتم) برسد[۴۶]،[۴۷].
۳-۳-۶- الگوریتم خفاش
خفاش تنها پستانداری است که توانایی پرواز دارد و از قابلیت پژواک echolocation برخوردار است. آنها حدود بیست درصد از گونه های پستانداران را تشکیل می دهند و شامل ۹۹۶ گونه متفاوت هستند. اغلب آنها این قابلیت را با درجه مشخصی استفاده می کنند. در این میان میکرو خفاشها مشهورترین گونه ای هستند که به طور وسیعی از این قابلیت به منظور شناسایی شکار، اجتناب از برخورد با موانع و یافتن شکاف محل خواب در تاریکی استفاده می کنند.
این خفاشها پالسهای صوتی با فرکانس پایین ساطع کرده و منتظر انعکاس آن از اشیاء اطراف میمانند. پالسها از نظر ویژگی با یکدیگر متفاوت میباشند و این مسأله به گونه آنها بستگی دارد. بسیاری از خفاشها از سیگنالهای کوتاه و با فرکانسهای متفاوت استفاده می کنند تا در اطرف یک اکتاو حرکت کنند. در حالی که بقیه از سیگنالهایی با فرکانس ثابت برای echolocation استفاده می کنند. پهنای باند سیگنال با توجه به گونه آنها تغییر می کند و اغلب با بهره گرفتن از هارمونیکهای بیشتر افزایش مییابد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
شکل ۳- ۵ استفاده از پژواک برای پیدا کردن شکار توسط یک خفاش
برای ساده تر شدن کار از فرضیات زیر استفاده می شود:
-
- تمامی خفاشها از Echolocation برای تشخیص فاصله استفاده می کنند و همچنین آنها تفاوت بین غذا و شکار و موانع را میتوانند تشخیص دهند.
-
- خفاشها به طور تصادفی از سرعت vi در موقعیتxi با فرکانس fmin ، طول موج متغیرλ و بلندی صداA0 برای جستجوی شکار استفاده می کنند. آنها به طور اتوماتیک می توانند طول موج یا فرکانس پالسهای ساطع شده و نرخ ساطع شدن پالس r را بر حسب میزان نزدیکی به شکار تنظیم کنند.
-
- فرض می شود بلندی صدا از مقدار مثبت بزرگ A0 تا مقدار ثابت حداقل Amin تغییر می کند.
-
- فرکانس در بازه [۰,fmax] در نظر گرفته می شود. فرکانسهای بالاتر طول موج کمتری دارند و مسیر کوتاهتری را طی می کنند. برای خفاشها، بازهی نوعی حدود چند متر است. نرخ ارسال پالس یا r نیز در بازهی[۰,۱] قرار دارد که در آن یک، ماکزیمم نرخ ارسال پالس را نشان میدهد.
علاوه بر فرضیات ذکر شده، میتوان به جای استفاده از طول موج، فرکانس را تغییر داد و λ را ثابت فرض کرد زیرا حاصلضرب fλ ثابت است. شبه کد این الگوریتم در شکل زیر آورده شده است.
________________________________________________________
Objective function f(x),x=(x1,…,xd)T
Initialize the bat population xi ,vi, i=(1,1,…,n)
Define pulse frequency fi at xi
Initialize pulse rates ri and the loudness Ai
While (t <Max number of iterations)
Generate new solutions by adjusting frequency,
and updating velocities and locations/solutions
If (rand > ri )
Select a solution among the best solutions
Generate a local solution around the selected best solution
End if
Generate a new solution by flying randomly
If ( rand < Ai & f )xi) < f(x*)
Accept the new solutions
Increase ri and reduce Ai
End if
Rank the bats and find the current best x*
End while
Postprocess results and visualization
________________________________________________________
شکل۳-۶ شبه کد الگوریتم خفاش
روابط به روزرسانی سرعت و موقعیت در این الگوریتم دارای شباهتهایی با روابط موجود در بهینه سازی تودهی ذرات میباشد. میتوان گفت الگوریتم خفاش ترکیبی از این الگوریتم و جستجوی محلی است که توسط بلندی صدا و نرخ ارسال پالس کنترل می شود. موقعیتهای جدید xi و سرعت vi در زمان t به صورت زیر میباشند:
f i = fmin+ (fmax – fmin)
vit = vit-1+ ( xit – x*) fi (۳-۸)
xit = xit-1 + vit
که در آن یک بردار تصادفی در بازهی [۰,۱] میباشد و از یک توزیع یکنواخت به دست می آید. در اینجا x*بهترین موقعیت سراسری جاری است که بعد از مقایسه تمامی موقعیتهای به دست آمده توسط n خفاش تعیین می شود. در الگوریتم خفاش، بلندی صدا و نرخ ارسال پالس نیز بایستی در طول تکرارها به روزرسانی شوند. بلندی صدا با نزدیک شدن خفاش به طعمه، کاهش مییابد و زمانی که خفاش طعمه را بیابد، مقدار A صفر می شود. در مقابل، نرخ ارسال پالس با یافتن طعمه مقدار ماکزیمم به خود گرفته و یک می شود.
Ait+1 = α Ait
rit+ 1= ri0 [۱- exp( γt )] (3-9)
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 05:23:00 ب.ظ ]
|