تحصیلات والدین

گویه ۴ و ۵

تحصیلات پاسخ‌گو

گویه ۳

۳_۲_۱_۲)تحصیلات:
تعداد سال‌های تحصیلی یک فرد است. در این تحقیق مدرک تحصیلی پاسخگو به صورت یک سئوال بسته با مقاطع تحصیلی مختلف دسته‌بندی شده و از پاسخگو پرسیده شده است.
۳_۲_۱_۲_۲)وضعیت اشتغال:
شاغل: کسی که در قبال کاری که انجام می‌دهد مزد دریافت می‌کند.
بیکار: کسی که شغلی نداشته ولی در جستجوی کاری باشد.
محصل یا دانشجو: منظور شخصی است که شاغل نبوده و به تحصیل اشتغال دارد.
خانه‌‌دار: کسانی که به امر خانه‌داری مشغول می‌باشند.
۳_۲_۱_۲_۳)درآمد:
دستمزدها و حقوق‌هایی که از مشاغل مزد بگیری و حقوق ‌بگیری به دست می‌آید به علاوه پول ناشی از سرمایه‌گذاری‌ها (بهره، سود، اجاره و …. که از منابعی چون زمین، واحد مسکونی یا تجاری، پول، وسایل، امکانات و سهام حاصل می‌شود). در این بررسی میزان درآمد ماهیانه به صورت یک سؤال بسته پرسیده شده است.
۳_۲_۱_۲_۴)نوع مسکن:
منظور از مسکن مکانی است که یک فرد در آن سکونت داشته و به استراحت و آرامش می‌پردازد و این متغیر به صورت یک سئوال بسته از پاسخگویان پرسیده شده است.
۳_۲_۲)تعاریف نظری و عملیاتی متغیرهای وابسته :
در این پژوهش سه متغیر وابسته وجود دارد که تاثیر مهاجرت با توجه به جنسیت و پایگاه اقتصادی_اجتماعی بر آنها بررسی می شود. این متغیرهای وابسته در ادامه می آید. لازم به ذکر است که هریک از متغیرهای وابسته برای سنجش به گویه های خردتری تبدیل و عملیاتی شده اند:

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

ارزش های سیاسی؛ که در قالب گویه های زیر عملیاتی شده است: هویت اجتماعی، حقوق شهروندی، وسایل ارتباط جمعی، تغییر ارزش ها، مشارکت سیاسی، اعتماد و گرایش سیاسی.
ارزشهای دینی؛ که در واقع خود بخشی از ارزش های فرهنگی است و به شکل گویه های زیر عملیاتی شده است: نقض فردیت دینی، دینداری.
سبک زندگی؛ این متغیر نیز خود بخشی از ارزش های فرهنگی است و برای سنجش در قالب گویه های زیر عملیاتی شده است: فردگرایی، تغییر ارزش ها، تغایر ارزش ها، مصرفی شدن.
۳_۲_۲_۱)سبک زندگی:
که شامل متغیر های زیر می شود:
۳_۲_۲_۱_۱)فردگرایی:
گرایش به فردگرایی به عنوان یکی از مهم‌ترین تجلیات سبک زندگی مدرن یا نوگرایی است، برنهارد شفرز بر این نظر است که گرایش عمومی در جهت پیدایش افراد به صورت موجوداتی منفرد با مسئولیت شخصی که زندگی خود را تعریف می‌کنند و به آن معنا می‌بخشند می‌تواند به عنوان تعریف فردگرایی مورد توجه قرار گیرد. طی این فرایند و تجربه فردی هر روز کمتر تحت تأثیر عواملی چون وابستگی‌های طبقاتی و قشری و مقررات کلی قرار می‌گیرند (شفرز، ۱۳۸۳، ۱۲۹).
آلریش بک نیز فردی شدن را نتیجه فرآیندهای مدرنیزاسیون می‌داند که مستلزم کاهش تأثیر نهادهای ساختمند کننده سنتی جامعه در حال شکل‌گیری هویت شخصی است. در این پژوهش ما معتقدیم دانشجویانی که به تهران مهاجرت کرده‌اند در صورتی که دچار تغییرات ارزشی شوند یکی از این تغییرات که در حوزه سبک زندگی رخ می‌دهد گرایشی به سمت فردگرایی (مدرن شدن سبک زندگی) می‌باشد. گویه‌های مرتبط با این متغیر عبارتند از:

متغیر

گویه

فرد گرایی

امروز هرکس تنها باید به فکر خودش باشد.

امروز از خودگذشتگی بسیار سخت ولی در عین‌حال لذت‌بخش است.

هرچند کمک به دیگران امر مطلوبی است اما شرایط جامعه آن را از من سلب کرده است.

اکثر مردم به اینکه بر سر دوستانشان چه می‌آید اهمیت می‌دهند.

انسان‌ها باید تلاش کنند گلیم خودشان را خودشان از آب بالا بکشند(گلیمشان را خودشان از آب بکشند).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...