درجه آزادی

سطح معناداری

۴۳۴/۰

۱۵۱/۸۵۰

۵۶۱

۰

همانگونه که در بالا مشاهده گردید، استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی در این تحقیق به دو لحاظ مجاز نمی باشد؛ اول آنکه تعداد نمونه در تحلیل اکتشافی می بایست حداقل ۵ تا ۱۰ برابر تعداد سؤالات پرسشنامه باشد و دوم آنکه در تحقیق حاضر ما برای استخراج مدل از مبنای تئوریک و ادبیات مرتبط استفاده نموده ایم و لذا شرایط برای استفاده از تحلیل عاملی تأییدی فراهم است.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

۴-۴ برآورد مدل تحقیق
قبل از وارد شدن به مرحله آزمون فرضیات و مدل مفهومی تحقیق،‌ اطمینان یافتن از صحت مدل­های اندازه ­گیری متغیرهای برون­زا و درون­زا ضروری می­باشد. این کار از طریق تحلیل عاملی صورت می پذیرد.
تحلیل عاملی تأییدی یکی از قدیمی­ترین روش­های آماری است که برای بررسی ارتباط بین متغیرهای مکنون (عامل­های بدست آمده) و متغیرهای مشاهده شده (سؤالات) به کار برده می­ شود و بیانگر مدل اندازه ­گیری است (برن،۱۹۹۴). این تکنیک که به برآورد پارامترها و آزمون فرضیه ­ها با توجه به تعداد عامل­های زیربنایی میان نشانگرها می ­پردازد، مبتنی بر یک شالوده تجربی و نظری قوی است و مشخص می­ کند که کدام متغیرها با کدام عامل و همچنین کدام عامل با کدامیک از عامل­ها همبسته است. بار عاملی محاسبه شده در این تکنیک مانند هرگونه همبستگی دیگری تفسیر می­ شود. بر این اساس هرچه بار یک شاخص در یک عامل بیشتر باشد، باید در هنگام تفسیر وزن بیشتری به آن شاخص داد.
نمودار ۵-۴) مدل تحقیق در حالت تخمین ضرایب استاندارد
نمودار ۵-۴ مدل معادلات ساختاری را در حالت تخمین ضرایب استاندارد نشان می‌دهد. کلیه متغیرهای این مدل به دو دسته‌ی پنهان و آشکار تبدیل می‌شوند . متغیرهای آشکار (مستطیل) یا مشاهده شده به گونه‌ای مستقیم به وسیله پژوهشگر اندازه گیری می‌شود، در حالی که متغیرهای پنهان (بیضی) یا مشاهده نشده به طور مستقیم اندازه گیری نمی‌شوند، بلکه بر اساس روابط یا همبستگی‌های بین متغیرهای اندازه گیری شده و استنباط می‌شوند. متغیرهای پنهان بیانگر یکسری سازه‌های تئوریک هستند؛ همانند مفاهیم انتزاعی که مستقیماً قابل مشاهده نیستند و از طریق سایر متغیرهای مشاهده شده ساخته و مشاهده می‌شوند. متغیرهای پنهان به نوبه خود به دو نوع متغیرهای درون زا[۵۰] یا جریان گیرنده[۵۱] و متغیرهای برونزا[۵۲] یا جریان دهنده[۵۳] تقسیم می‌شوند. هر متغیر در سیستم مدل معادلات ساختاری می‌تواند هم به عنوان یک متغیر درون زا و هم یک متغیر برونزا در نظر گرفته شود. متغیر درون زا متغیری است که از جانب سایر متغیرهای موجود در مدل تأثیر می‌پذیرد. در مقابل متغیر برونزا متغیری است که هیچ‌گونه تأثیری از سایر متغیرهای موجود در مدل دریافت نمی‌کند بلکه خود بر آنها تأثیر می‌گذارد. در این مدل متغیر های میزان منابع مالی، تحقیق و توسعه، نیازهای بازار، چالش های زیر ساختی و چالش های نیروی انسانی(مستقل) برونزا و تجاری سازی محصولات در حوزۀ نانومواد و تجهیزات (وابسته) درونزا می‌باشند. در این نمودار اعداد و یا ضرایب به دو دسته تقسیم می‌شوند: دسته‌ی اول تحت عنوان معادلات اندازه گیری هستند که روابط بین متغیرهای پنهان(بیضی) و متغیرهای آشکار (مستطیل) می‌باشند. این معادلات را اصطلاحاً بارهای عاملی[۵۴] گویند. دسته‌ی دوم معادلات ساختاری هستند که روابط بین متغیرهای پنهان و پنهان می‌باشند و برای آزمون فرضیات استفاده می‌شوند. به این ضرایب اصطلاحاً ضرایب مسیر[۵۵] گفته می‌شود.
نمودار۶-۴) مدل تحقیق در حالت معناداری(t-value)
نمودار ۶-۴ مدل تحقیق را در حالت معناداری ضرایب (t-value) نشان می‌دهد. این مدل در واقع تمامی معادلات اندازه گیری (بارهای عاملی) و معادلات ساختاری را با بهره گرفتن از آماره t آزمون می‌کند. بر طبق این مدل، ضریب مسیر و بار عاملی در سطح اطمینان ۹۵% معنادار می‌باشد اگر مقدار آماره‌ی t خارج بازه ۹۶/۱- تا ۹۶/۱+ قرار گیرد. مقادیر محاسبه شده t برای هر یک از بار های عاملی هر نشانگر با سازه یا متغیر پنهان خود بالای ۹۶/۱ است. لذا می‌توان همسویی سوالات پرسشنامه برای اندازه گیری مفاهیم را در این مرحله معتبر نشان داد. در واقع نتایج جدول فوق نشان می دهد آنچه محقق توسط سوالات پرسشنامه قصد سنجش آنها را داشته است توسط این ابزار محقق شده است. لذا روابط بین سازه ها یا متغیر های پنهان قابل استناد است.
۵-۴ بررسی فرضیه های تحقیق
فرضیه اول تحقیق: کیفیت و چگونگی زیرساخت ها از جمله چالش های مؤثر بر تجاری سازی محصولات در حوزۀ نانومواد و تجهیزات است.
با توجه به انتخاب طیف لیکرت برای سؤالات تشکیل‌دهنده متغیرهای مورد بررسی، می‌بایست مقادیر حاصل از نظرات پاسخگویان را مورد بررسی قرار دهیم تا این موضوع روشن شود که آیا میانگین پاسخ‌های ایشان به طور متوسط با مقدار ۳ (عدد وسط طیف لیکرت) تفاوت معناداری دارد یا خیر؟ بنابراین از آزمون مقایسه میانگین تک نمونه‌ای استفاده شده که نتایج آن در ذیل آمده است. همان‌طور که در فصل ۳ عنوان شد، به کارگیری آزمون t مستلزم برقراری شرایطی است؛ از جمله اینکه توزیع جامعه مورد بررسی می‌بایست نرمال باشد. اگر این شرط کمی مخدوش شود، به شرط آنکه اولاً حجم نمونه خیلی کم نباشد، ثانیا ً دارای مقادیر پرت نبوده و ثالثاً در آزمون مقایسه دو جامعه حجم نمونه‌ها با هم برابر باشد یا تقریباً برابر باشد، قابل اغماض است ولی اگر بررسی‌های اولیه بیانگر آن باشد که فرض‌های مدل آزمون t به شدت مختل است، می‌توان از آزمون‌های جایگزین ناپارامتری استفاده کرد. با توجه به بزرگ بودن حجم نمونه (بزرگتر از ۳۰) می‌توان طبق قضیه حد مرکزی، توزیع میانگین نمونه را نرمال فرض نمود و از آزمون پارامتریک تی­استودنت استفاده کرد.
فرضیه برابری میانگین متغیرهای مذکور با عدد ۳ به صورت ذیل تعریف می‌شوند:
فرض صفر (H0): میانگین پاسخ‌های داده شده برابر با ۳ می‌باشد.
فرض مقابل (H1): میانگین پاسخ‌های داده شده با ۳ اختلاف دارد.
همان‌طور که از جدول آماره‌های توصیفی (جدول (۶-۴)) پیداست، میانگین‌ مدیریت با عدد ۳ اختلاف دارد، اما باید معنی‌داری این اختلاف و یا برابری بررسی شود. خروجی آزمون t این تفاوت را با ارائه مقدار t و احتمال دو دنباله‌ای برای اختلاف بررسی می‌کند که در جدول ۶-۴ برای آزمون مقایسه میانگین آورده شده است.
جدول ۶-۴) نتایج آزمون t یک نمونه ای

متغیر

میانگین

انحراف استاندارد

آماره t

درجه آزادی

سطح معناداری

نتیجه

کیفیت و چگونگی زیرساخت ها

۳٫۵۸۳۳

۰٫۴۱۸۵

۷۹۶/۱۰

۵۹

۰

تایید

نتیجه آزمون نشان می‌دهد که اولاً مقدار میانگین حاصله برای کیفیت و چگونگی زیرساخت ها بالاتر از حد متوسط ارزیابی شده و لذا فرض صفر مبنی بر برابری میانگین با ۳ رد می‌شود، چرا که پاسخ‌ها به طور روشنی با عدد ۳ (عدد متوسط) و به صورت دو دنباله تفاوت معناداری دارند. مقدار عدد بحرانی آزمون تک دنباله در سطح آلفای برابر با ۰۵/۰ برابر با مقدار ۶۴۵/۱ می­باشد. از سوی دیگر مقدار آمار t برابر ۷۹۶/۱۰ می­باشد که از مقدار بحرانی تک دنباله ۶۴۵/۱ بزرگتر است؛ بنابراین فرض آزمون تک دنباله مبنی بر بزرگتر بودن از عدد ۳ تایید می­ شود و در نتیجه کیفیت و چگونگی زیرساخت ها از جمله چالش های مؤثر بر تجاری سازی محصولات در حوزۀ نانومواد و تجهیزات است.
فرضیه دوم میزان توانمندی نیروی انسانی از جمله چالش های مؤثر بر تجاری سازی محصولات در حوزۀ نانومواد و تجهیزات است.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...