دانلود مطالب پژوهشی در مورد بررسی ارزش غذایی برگ، ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
جدول ۴-۶: میانگین خوشخوراکی تیمارهای مختلف چغندرعلوفهای و سیلاژ آن (درصد)
تیمار
۱
۲
۳
۴
۵
۶
SEM
P-value
۰۰/۹۹a
۰۶/۹۳f
۴۰/۹۷b
۱۳/۹۶c
e13/94
۱۳/۹۳d
۱۰۹/۰
۰۰۰۱/۰
*- SEM: خطای استاندارد میانگین، E. تیمار۱: ریشه چغندر علوفه ای، تیمار۲:برگ وطوقه چغندر علوفه ای،۳: بوته کامل چغندر علوفه ای، تیمار۴: سیلاژ ریشه چغندر علوفه ای همراه کاه، تیمار۵: سیلاژ برگ وطوقه چغندر علوفه ای، تیمار۶: سیلاژ بوته کامل چغندر علوفه ای همراه کاه.
۴-۶- نتیجه گیری و بحث کلی
با توجه به نتایج حاصل از آنالیز ترکیبات شیمیایی، قسمت برگ چغندرعلوفهای دارای ارزش پروتئینی و ماده آلی بیشتری بود و سایر موارد تجزیه (ME، ASH،EE ، NDF و ADF) در ریشه نسبت به برگ بیشترین بود. بین ترکیبات شیمیایی بوته کامل تناسب بهتری برقرار بود.سیلاژ قسمتهای مختلف چغندرعلوفهای همراه با کاه گندم باعث بهبود ارزش غذایی آن گردید.فقط میزان پروتئین تیمار برگ بعد از سیلو نمودن کاهش نا محسوسی داشت. بیشترین حجم گاز تولیدی در بین تیمارها مربوط به ریشه و کمترین مربوط به برگ آن بود که میتواند مربوط به کربوهیدراتهای موجود در قسمت ریشه باشد.سیلو نمودن چغندرعلوفهای همراه کاه گندم باعث کاهش حجم گاز تولیدی شد. همچنین، بیشترین بخش نامحلول اما قابل تخمیر (b) ، نرخ ثابت تولید گاز © ، گوارشپذیری ماده آلی (OMD) ، گوارشپذیری ماده آلی قابل هضم در ماده خشک (DOMD) و انرژی قابل متابولیسم (ME) مربوط به قسمت ریشهای چغندرعلوفهای بود که میتواند مربوط به ترکیبات کربوهیدراتی ریشه چغندرعلوفهای باشد. سیلو نمودن همراه با کاه گندم باعث کاهش تمام موارد فوق گردید، که میتواند مربوط به قابلیت هضم پایین کاه گندم باشد. در مجموع مقایسات میانگینهای تیمارهای مختلف، ریشه چغندرعلوفهای دارای درصد تجزیه پذیری بیشتری در ۹۶ ساعت نسبت به سایر تیمارها بود، که میتواند مربوط به نشاسته و کربو هیدرات های موجود در ریشه باشد و کمترین تجزیهپذیری مربوط به برگ چغندرعلوفهای بود. سیلاژ بوته کامل چغندرعلوفهای دارای بیشترین تجزیهپذیری در بین سایر سیلازها داشت. که نشان میدهد بهترین حالت سیلاژ چغندرعلوفهای بهصورت بوته کامل است. بیشترین توان تجزیهپذیری بالقوه، بیشترین بخش سریع تجزیه (a) مربوط به ریشه چغندرعلوفهای و کمترین آنها مربوط به برگ چغندرعلوفهای بود. سیلو نمودن برگ چغندرعلوفهای باعث افزایش قسمت (a) و کاهش قسمت (b) گردید. بین میانگین قسمت کندتجزیه(b) بوته کامل چغندرعلوفهای و سیلاژ آن همراه کاه گندم ، اختلاف معنیداری وجود نداشت(۰۵/۰>P). که نشان دهنده بهبود تجزیه پذیری کاه افزوده شده گردید. نتایج آزمون خوشخوراکی حاکی از آن بود که ریشه چغندرعلوفهای نسبت به برگ آن دارای خوشخوراکی بیشتری بود، که با قابلیت هضم و تجزیهپذیری بالای آن رابطه مستقیم دارد. خوشخوراکی کمتر برگ نسبت به ریشه شاید بدلیل مواد ضدمغذی موجود در آن باشد. از نتایج آزمایشات فوق میتوان چنین برداشت نمود که بهترین عملکرد از نظر ارزشغذایی زمانی حاصل خواهد شد که بوته کامل چغندرعلوفهای مورد استفاده قرار گیرد.سیلاژ بوتهکامل چغندرعلوفهای بدلیل خوشخوراکی و ارزش غذایی مناسب ، بهترین حالت در بین تیمارهای سیلو شده بود.
۴-۷-پیشنهادات
بررسی اثرات ترکیبات ضدمغذی موجود در برگ چغندرعلوفهای.
جایگزینی بخشی از جیره غذایی دام با چغندرعلوفهای و سیلاژ آن و آزمایشات برروی دام.
مقایسه بین گیاهان غدهای مانند شلغم، چغندرعلوفهای در تغذیه دام.
منابع و
مآخذ
بشارتی، م.، تقی زاده، ا.، جانمحمدی، ح. و مقدم، غ. ۱۳۸۷٫ تعیین تجزیه پذیری محصولات فرعی انگور با بهره گرفتن از روش تولید گاز و کیسه های نایلونی. مجله دانش کشاورزی، ۱۸(۳): ۱۸۵-۱۷۳٫
جامعی، پ. ۱۳۷۲٫ تغذیه تجربی دام وطیور، انتشارات دانشگاه تهران. صفحات ۵۴-۶۵٫
دانش مسگران، م. طهماسبی، ع. وکیلی، س. ۱۳۸۷٫ هضم و سوخت- ساز در نشخوار کنندگان، مشهد، دانشگاه فردوسی.
دیانتی تیلکی، ق. ع.، و میرجلیلی، ع. ١٣٨۶. بررسی و مقایسه خوشخوراکی پنج گونه گیاهان مرتعی برای انواع دامها در منطقه یزد. مجله پژوهش و سازندگی. ۲۰(۷۶) : ۶۹-۷۳٫
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
رئیسیان زاده، م. ۱۳۷۹٫ بررسی خصوصیات شیمیایی سیلاژ برگ و طوقه چغندرقند و ارزش غذایی آن در گوسفند. پایان نامه کارشناسی ارشد علوم دامی. دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز.
زادهوش، ع. و فرداد، ح. ۱۳۸۰٫ بررسی آبیاری با پساب فاضلاب بر عملکرد کمی و کیفی گندم. مجله علوم کشاورزی ایران، ۲۳(۳): ۳۴٫
زارع پور، غ. ۱۳۷۷٫ اصول تهیه سیلوی علوفه. مجله دامدار. ۹۴: ۱۴٫
سمیعی زفرقندی، م.، قورچی، ت. و آهنی آذری، م . ۱۳۸۹٫ تعیین اثرات فرآوری شیمیایی دو رقم جو بر ناپدید شدن شکمبه ای ماده خشک، نشاسته و بخشهای کربوهیدرات سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل (CNCPS). مجله علوم دامی ایران، دوره ۴۱(۱): ۲۱-۳۲٫
سیادت، ع. ۱۳۸۱٫ سیلو کردن گیاهان علوفه ای. انتشارات دانشگاه شهید چمران. ص ۱۲۳٫
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 05:35:00 ب.ظ ]
|