1. – مهرپور، حسین، نظام بین‌المللی حقوق بشر، انتشارات اطلاعات، ۱۳۷۷، ص ۲۶۳٫ ↑

    1. – هنکرتز، ژان ماری، و لوئیس دوسوالدیک، حقوق بین‌المللی بشردوستانه عرفی، ترجمه دفتر امور بین الملل قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، مجد، ۱۳۸۷، ص۳۰۱٫ ↑

    1. – ساعد، نادر، فلسطین و حقوق بین الملل معاصر، چاپ اول، مجد، ۱۳۸۹، ص۹۱٫ ↑

    1. – هنکرتز، ژان ماری، و لوئیس دوسوالدیک، پیشین، ص۳۰۵٫ ↑

    1. – ساعد، نادر، پیشین، ص ۹۲ ↑

    1. – هنکرتز، ژان ماری، و لوئیس دوسوالدیک، پیشین، ص ۳۰۷٫ ↑

    1. -Jelena Pejic, “The Right to Food in Situations of Armed Conflict: The Legal Framework”, International Review of the Red Cross, Vol. 83, No. 844, 2001, pp. 1097-1109. ↑

    1. – ممتاز، جمشید، رنجبران، امیرحسین، حقوق بین الملل بشردوستانه، مخاصمات مسلحانه داخلی، میزان، ۱۳۸۴، ص۱۴۲٫ ↑

    1. – اخوان خزاریان، مهناز، « اعمال حقوق بین الملل بشردوستانه در مخاصمه اخیر نوار غزه »، مجله حقوقی بین‌المللی، نشریه مرکز امور حقوقی بین‌المللی، سال ۲۸، شماره ۴۰، ۱۳۸۸، صص ۶۹-۴۱٫ ↑

    1. – اخوان خرازیان، مهناز، پیشین، ص۵۲٫ ↑

    1. – هنکرتز، ژان ماری، و لوئیس دوسوالدیک، پیشین، ص۳۱۵٫ ↑

    1. – ممتاز، جمشید؛ رنجبران، امیرحسین، پیشین، ص۱۳۹٫ ↑

    1. – ساعد، نادر، پیشین، ص۹۲٫ ↑

    1. – هنکرتز، ژان ماری، و لوئیس دوسوالدیک، پیشین، ص ۳۱۲٫ ↑

    1. – ساعد، نادر، پیشین. ↑

    1. Pejic, op.cit, p.4. ↑

    1. – ممتاز، جمشید؛ رنجبران، امیرحسین، پیشین، صص۱۴۱-۱۴۰٫ ↑

    1. – رمضانی قوام آبادی،محمدحسین، نقش کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تدوین و اجرای حقوق مخاصمات مسلحانه غیربین المللی، خردسندی، ۱۳۸۹، ص ۱۲۹٫ ↑

    1. – ممتاز، جمشید؛ رنجبران، امیرحسین، پیشین، ص ۱۶۵٫ ↑

    1. – هنکرتز، ژان ماری، و لوئیس دوسوالدیک، پیشین، ص۳۱۷٫ ↑

    1. – ممتاز، جمشید؛ رنجبران، امیرحسین، پیشین، ص ۱۴۴٫ ↑

    1. همان، ص۱۴۵٫ ↑

    1. -The World Bank ↑

    1. -The International Monetary Fund(IMF) ↑

    1. -Sharma, Ramesh (2005), Overview of Reported Cases of Import Surges From The Standpoint of The Analytical Content, Rome: FAO Import Surge Project Working Paper No. 1, Commodities and Trade Division, Rome: FAO Publications, Available at: www.fao.org/es/esc/common/ecg /19 /en/ Surge1Overview.pdf.p. 11. ↑

    1. -General Comment ↑

    1. -The United Nations High Commissioner, 2005 : 11 ↑

    1. -Systematic ↑

    1. -The United Nations High Commissioner, 2005 : 118 ↑

    1. -General Comment 12, Committee on Economic, Social and Cultural Rights, the Right to Adequate Food (Article 11 of the Covenant), UN Document No E/C/12/1999/5, (12 May 1999), Available at: http://www.unhchr.ch/tbs/doc.nsf /0/3d02758c70703 1d580 256 77f003b73b9. ↑

    1. – Adequacy ↑

    1. -Cultural Acceptability ↑

    1. -Healthy ↑

    1. -Physical and Economic Access ↑

    1. -General Comment, 1999 :3. ↑

    1. – بیگزاده، ابراهیم، حقوق سازمان های بین‌المللی، تهران، نشرمجد، ۱۳۸۹، ص ۵۹۸٫ ↑

    1. -Commission on Human Rights Resolutions, (17 April 2000), Available at: www.un.org /terrorism /pdfs/2 /G0014048.pdf.‌ ↑

    1. -Jean Ziegler ↑

    1. -Ziegler, Jean (7 February 2001), The Right to Food, Report by the Special Rapporteur on the Right to Food, submitted in accordance with Commission on Human Rights resolution 2000/10 and General Assembly, UN Document No E/CN.4/2001/53, available at: www.righttofood.org. ↑

    1. -Olivier De Schutter ↑

    1. – طلایی، فرهاد؛ رزم خواه، علی، نقش سازمان های بین‌المللی در تحقق حق بر غذا، ‌فصل‌نامه سازمان های بین‌المللی، سال اول، شماره دوم، ۱۳۹۲، ص ۵۹-۶۰٫ ↑

    1. -World Food Programme ↑

    1. همان، ص ۶۰٫ ↑

    1. International Fund For Agriculture Development (IFAD) ↑

    1. بیگ زاده، پیشین، ص ۷۱۳٫ ↑

    1. -IFAD, Available at: http://www.ifad.org/operations/index.htm. ↑

    1. – طلایی، فرهاد؛ رزم خواه، علی، پیشین، ص ۶۱٫ ↑

    1. -The United Nations High-level Task Force on the Global Food Security Crisis ↑

    1. -United Nations Food and Agriculture Organization Act (1944), Available at: http://laws-lois.justice.gc .ca/eng/acts/F-26/page-2.html#docCont. ↑

    1. – طلایی، فرهاد؛ رزم خواه، علی، پیشین، صص ۶۲-۶۳٫ ↑

    1. -World Summit on Food Security ↑

    1. -World Food Summit (WFS) ↑

    1. – (WFS, 1996) ↑

    1. -De Schutter, Olivier, International Trade in Agriculture and the Right to Food, a report presented to the Human Rights Council session of March 2009: (A/HRC/10/005/Add.2), Geneva. ↑

    1. -FAO (2005), Voluntary Guidelines (Guideline8), Food and Agriculture Organization of The United Nations, Rome, Available at: http://www.fao.org/docrep/meeting /009 /y9825e /y9825e00.htm. ↑

    1. -Diouf , Jacques (2011), FAO at Work, Women –key to food security, Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome. Property.pp. 7-8. ↑

    1. -FAO Special Programme Food Security ↑

    1. -Committee on World Food Security(CFS) ↑

    1. – Diouf , Jacques (2011), FAO at Work, Women –key to food security, Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome. P.13. ↑

    1. -The Intergovernmental Working Group on Right to Food Guidelines (IGWG-RTFGs) ↑

    1. – FAO: 2002: 9 ↑

    1. – Vidar, Margret (2003), Implementing the Right to Food: Achievement, Shortcomings and Challenges: Advantages of Framework Law, Keynote address by FAO Legal Officer, Indian Social Institute, New Delhi, India organized by FIAN International with support from GDS. ↑

    1. – Voluntary Guidelines to Support the Progressive Realization of The Right to Adequate Food ↑

    1. -Narula, Smita (2006), “The Right to Food: Holding Global Actors Accountable Under International Law”, Columbia Journal of Transnational Law, Vol.44. ↑

    1. – The UN High-Level Task Force on the Global Food Crisis ↑

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...