طرح های تحقیقاتی و پایان نامه ها | ۳-۳ معرفی متغیر های تحقیق و نحوه ی محاسبه ی آن ها – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۳۸٫۴۶%۸٫۰۰%
۸فرآورده های نفتی۷۲۲۸٫۵۷%۱٫۶۰%۹فلزات اساسی۳۱۸۲۵٫۸۱%۶٫۴۰%۱۰کاشی و سرامیک۱۱۵۴۵٫۴۵%۴٫۰۰%۱۱کانه های فلزی۲۰۳۱۵٫۰۰%۲٫۴۰%۱۲کانی غیر فلزی۲۶۷۲۶٫۹۲%۵٫۶۰%۱۳لاستیک وپلاستیک۲۷۶۲۲٫۲۲%۴٫۸۰%۱۴ماشین آلات و تجهیزات۳۶۱۱۳۰٫۵۶%۸٫۸۰%۱۵محصولات فلزی۲۰۶۳۰٫۰۰%۴٫۸۰%۱۶مواد دارویی۲۹۲۱۷۲٫۴۱%۱۶٫۸۰%مجموع۳۷۶۱۲۵_۱۰۰%درصد مشاهدات نسبت به کل شرکت های عضو صنایع موجود در نمونه۳۳٫۲۴%درصد مشاهدات نسبت به کل شرکت های فعال در بورس اوراق بهادار تهران۲۵٫۲۰%
۳-۲-۵ شیوه گردآوری وتجزیه تحلیل اطلاعات
منبع جمع آوری داده های مورد نیاز این تحقیق، از مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس اوراق بهادار تهران، صورت های مالی شرکت ها و گزارش حسابرس مستقل است. داده های مورد نیاز این پژوهش از طریق بانک های اطلاعاتی رایانه ای(نرم افزار ره آورد نوین) و مراجعه به سایت های اطلاعاتی جمع آوری شده است. سپس داده های جمع آوری شده با بهره گرفتن از نرم افزار اکسل و پس از طبقه بندی لازم بر اساس متغییر های مورد بررسی وارد رایانه شده است. تجزیه و تحلیل نهایی به کمک نرم افزار SPSS و Eviews انجام شده است.
یکی از مواردی که بایستی در مورد جمع آوری داده ها به آن توجه کرد، روایی ابزارهای گردآوری داده ها است. منظور از روایی ابزار گردآوری داده ها این است که ابزارها بتوانند واقعیتها را به خوبی نشان دهد. از آنجا که ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش، بانکهای اطلاعاتی تهیه شده توسط سازمان بورس اوراق بهادار تهران و یا کتابخانه سازمان بورس اوراق بهادار تهران است؛ لذا می توان به روایی ابزارهای گردآوری داده ها اعتماد نمود.
۳-۳ معرفی متغیر های تحقیق و نحوه ی محاسبه ی آن ها
برای آزمون فرضیات تحقیق،مدل رگرسیونی لجستیک تدوین شده است که نحوه ی اندازه گیری و محاسبه ی متغیر های این الگو ها در جدول شماره ۳-۳ اشاره شده است.
جدول۳-۳: نحوه ی اندازه گیری متغیرهای اصلی تحقیق
نوع متغیر
نام متغیر
نماد متغیر
نحوه محاسبه
متغیرهای وابسته
اظهار نظر مشروط(QU)
AO
اگر اظهار نظر حسابرس مشروط باشد۱ و در غیر این صورت مقدار آن صفر میباشد
اظهار نظر مقبول(UN)
اگر اظهار نظر حسابرس مقبول باشد۱ و در غیر این صورت مقدار آن صفر میباشد
متغیر مستقل
اقلام تعهدی اختیاری
DA
از معادله ۱ محاسبه می شود
اندازه مؤسسه حسابرسی
BIG
متغیر مجازی است ،اگر حسابرس شرکت سازمان حسابرسی یا مؤسسه مفید راهبر باشد مقدار آن عدد ۱ و در غیر این صورت صفر
بازده دارایی ها
ROA
۱۰۰×
گردش دارایی ها
TURN
۱۰۰
متغیر های کنترل
نسبت دارایی جاری به کل دارایی ها
INVREC
۱۰۰×
نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام
TLE
×۱۰۰
سابقه گزارش مشروط
LAO
متغیر مجازی هست که اگر شرکت در سال قبل گزارش حسابرسی مشروط داشته ، مقدار آن ۱ و در غیر این صورت مقدار آن صفر میباشد.
سابقه زیان
LOSS
متغیر مجازی است که اگر شرکت در سال قبل زیان گزارش کردهاست مقدار آن ۱ و در غیر این صورت مقدار ان صفر میباشد.
۳-۳-۱ نحوه اندازه گیری متغیرهای وابسته
در این پژوهش از دو متغیر وابسته استفاده میکنیم.که عبارتند از اظهار نظر مشروط و اظهار نظر مقبول حسابرس
اظهار نظر مشروط(QU):متغیر مجازی است، اگر اظهار نظر حسابرس مشروط باشد۱ و در غیر این صورت مقدار آن صفر میباشد.
اظهار نظر مقبول(UN):متغیر مجازی است، اگر اظهار نظر حسابرس مقبول باشد۱ و در غیر این صورت مقدار آن صفر میباشد.
۳-۳-۲ متغیر های مستقل
در این کار تحقیقی، برای اینکه بتوانیم فرضیات را مورد مشاهده و اندازه گیری قرار دهیم،درصدد آن هستیم که تاثیر چهار متغیر مستقل(قدر مطلق اقلام تعهدی اختیاری،اقلام تعهدی اختیاری مثبت و اقلام تعهدی اختیاری منفی ) را بر روی متغیر های وابسته مورد بررسی قرار دهیم.که مقدار آن ها را از معادله ی شماره ۱ به دست می آوریم.
۳-۳-۳ متغیر های کنترل
با توجه به ادبیات تحقیق و بر اساس مطالعات گذشته برای این پژوهش هفت متغیر کنترل نیز شناسایی گردید که انتظار میرفت بر نتایج پژوهش تاثیر گذار باشند:
اندازه مؤسسه حسابرسی(BIG): متغیر مجازی است ،اگر حسابرس شرکت سازمان حسابرسی یا مؤسسه مفید راهبر باشد مقدار آن عدد ۱ و در غیر این صورت صفر میباشد.
بازده دارایی ها(ROA): به صورت زیر محاسبه می شود:
۱۰۰*
گردش دارایی ها(TURN): به صورت زیر محاسبه میباشد:
۱۰۰
نسبت دارایی جاری به کل دارایی ها(INVREC): به صورت زیر محاسبه می شود:
۱۰۰*
نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام(TLE):به صورت زیر محاسبه می شود:
۱۰۰*
سابقه گزارش مشروط(LAO): متغیر مجازی هست که اگر شرکت در سال قبل گزارش حسابرسی مشروط داشته ، مقدار آن ۱ و در غیر این صورت مقدار آن صفر میباشد.
سابقه زیان(LOSS): متغیر مجازی است که اگر شرکت در سال قبل زیان گزارش کردهاست مقدار آن ۱ و در غیر این صورت مقدار ان صفر میباشد.
۳-۴ فرضیهها و الگوی تحقیق
۳-۴-۱ معرفی مدل تحقیق
استفاده از یک روش آماری مناسب جهت تحلیل داده ها امری ضروری است. تحلیل رگرسیون به عنوان روشی کاربردی و نقطه آغازین تحقیقات اقتصاد سنجی جهت تحلیل داده ها، در بسیاری از پژوهش های حسابداری مورد استفاده قرار گرفته است. در بسیاری از پژوهش ها متغییر وابسته مورد مطالعه یک متغیر گسسته است که برای برآورد رخداد هر یک از سطوح نیازمند استفاده از رگرسیون های کیفی هستیم.رگرسیون با متغیر وابسته گسسته دارای انواع مختلفی هستند که با توجه به ماهیت متغیر وابسته تعیین میشوند.اگر متغیر وابسته دو بعدی باشد، رگرسیون لجستیک برای تخمین روابط بین متغییر ها استفاده می شود.در تحقیق حاضر طی دو مرحله به آزمون فرضیهها می پردازیم.نخست برای تعیین مدیریت سود ،اقلام تعهدی اختیاری را با بهره گرفتن از یک رگرسیون حداقل مربعات(OLS) تخمین می زنیم.در بخش بعدی از رگرسیون لجستیک برای بررسی فرضیهها استفاده میکنیم.
بخش اول: تخمین اقلام تعهدی اختیاری
معیار مورد استفاده در این تحقیق برای مدیریت سود،اقلام تعهدی اختیاری است.اگه چه می توان اقلام تعهدی را در صورت های مالی به راحتی به دست آورد اما تفکیک آن بخش از اقلام تعهدی که برای مدیریت سود جهت دستیابی به سود مورد دلخواه مدیران استفاه می شود، امری دشوار میباشد.بخشی از اقلام تعهدی که تحت تاثیرشرایط شرکت قرار دارد و برای فعالیت شرکت لازم و ضروری است،اقلام تعهدی غیر اختیاری را تشکیل میدهد بخش دیگر اقلام تعهدی که در کنترل مدیریت میباشد،اقلام تعهدی اختیاری مینامند.
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 03:15:00 ب.ظ ]
|