طرح های پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه ها در مورد :ارزیابی تأثیر استفاده از ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
فرایند تحقیق علمی به مجموعه مراحل منظم و پیوسته ای گفته می شود که امر تحقیق علمی را از آغاز تا پایان امکان پذیر می نماید. فرایند تحقیق علمی شامل مراحلی کلی است که هر مرحله خود نیز دارای خرده فرایندی شامل مراحل ریزتر است که عملیات و اقدامات متناسب با آن انجام می گیرد. اصل اساسی در روش تحقیق، رعایت ترتیب و نظم فرایند کلی و خرده فرایندهای هر مرحله است تا تحقیق علمی را در کوتاه ترین زمان ممکن و با کمترین آسیب ها در زمینه کشف مجهول و راه حل مسأله علمی سازد (حافظ نیا،۱۳۸۷، ص ۴۸ ).
اتخاذ روش تحقیق علمی یکی از راه های دستیابی به دستاوردهای قابل قبول علمی است (خاکی ، ۱۳۸۲،ص۲۰۱). در این فصل، روش شناسی که بخش علمی تحقیق را در بر می گیرد مورد بررسی قرار گرفته است . مباحث مطرح شده در این فصل عبارتند از فرایند اجرای تحقیق روش اجرای تحقیق، روش نمونه گیری، روش جمع آوری اطلاعات، معرفی ابزار اندازه گیری، اعتبار و پایایی پرسش نامه و روش تجزیه و تحلیل آماری .
۳-۲- فرایند اجرای تحقیق
در این تحقیق ابتدا با بررسی ادبیات تحقیق و بر اساس مسئله بیان شده، متغیرهای اصلی تحقیق شناسایی شده و فرضیه ها شکل گرفتند. سپس داده های مورد نیاز برای سنجش و اندازه گیری متغیرهای فوق به وسیله پرسش نامه و به صورت میدانی از شرکت های لبنی جمع آوری شد، تبدیل به امتیازات مربوط شده و برای تجزیه و تحلیل با بهره گرفتن از نرم افزارهای SPSS آماده گردیدند. در ادامه با محاسبه مشخصه های توصیفی متغیرها و جداول مربوطه، توزیع صفت های متغیرها بررسی و در نهایت به آزمون فرضیه ها اقدام شد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳- ۳- روش تحقیق
مهمترین ویژگی یک بررسی علمی روش تحقیق آن است .بظور کلی می توان نتیجه گیری کرد که روش تحقیق را مجموعه ای از شیوه ها وتدابیری دانسته اند که برای شناخت حقیقت ودوری از لغزش به کار برده میشود، بطور دقیق تر، به سه چیز اطلاق میشود:
مجموع طریقی که انسان را به کشف مجهولات و حل مشکلات هدایت می کنند.
مجموعه قواعدی که هنگام بررسی پژوهش واقعیات، به کار می روند.
مجموعه ابزار یا فنونی که آدمی را از مجهولات به معلومات میرسانند.
بدین ترتیب ملاحظه میشود روش ،لازمه دانش است و هیچ دانشی بدون روش قابل تصور نمی باشد. اعتبار دستاوردهای هردانش نیز وابسته به روش یا روش هایی است که در آن مورد استفاده قرار می گیرد (خاکی،۱۳۷۹). در این راستا تحقیق حاضر از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی است و از نوع علّی، مقایسه ای است. و نهایتاً از لحاظ روش جمع آوری داده ها و اطلاعات این تحقیق از نوع میدانی می باشد.
۳-۴- جامعه آماری
تحقیق علمی با هدف شناخت یک پدیده در یک جامعه ی آماری انجام می شود. به این دلیل موضوع تحقیق ممکن است متوجه صفات و ویژگی ها، کارکردها و متغیرهای آن باشد یا اینکه روابط بین متغیرها، صفات، کنش و واکنش و عوامل تأثیرگذار در جامعه را مورد مطالعه قرار دهد.
جامعه ی آماری را می توان اینگونه تعریف کرد: جامعه آماری عبارت است از کلیه عناصر و افرادی که در یک مقیاس جغرافیایی مشخص (جهانی یا منطقه ای) دارای یک یا چند صفت مشترک باشند.
(حافظ نیا ، ۱۳۸۷،ص ۱۱۹). در این پژوهش جامعه آماری شامل شرکتهای تولید کننده محصولات لبنی در استان گیلان می باشد که از شبکه های توزیع مختلف استفاده می کنند. این جامعه آماری شامل شرکت های تولید کننده محصولات لبنی در استان گیلان می باشد که تعداد آن ها ۳۱ مورد می باشد.
۳-۵ – روش جمع آوری اطلاعات تحقیق
در هر پژوهش روش گردآوری اطلاعات صحیح و واقعی دارای اهمیتی اساسی است. روش جمع آوری اطلاعات باید با توجه به هدف های پژوهش و نیز ویژگی های نمونه انتخاب شود.به طور کلی داده هایی که در تحقیق به کاربرده میشود داده های اولیه و ثانویه هستند. داده های اولیه را محقق به صورت دسته اول و بیشتر از طریق مشاهده و پرسشنامه و مصاحبه به دست می آورد و داده های ثانویه را از منابع دیگر بدست می آورد. این داده پیش از آنکه پژوهشگر تحقیق را آغاز کند توسط دیگران جمع آوری می شود.
در این پژوهش از اسناد و مدارک موجود در سیستم های اطلاعاتی موسسات مورد استفاده قرار گرفته است.
۳-۶- روش های تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات
برای آزمون فرضیه ها از روش طرح تحلیل آزمایش (ANOVA) استفاده شده است. حال یکی از فرضیاتی که برای استفاده از روش طرح تحلیل آزمایش باید مورد تایید باشد این است که واریانس یا همان پراکندگی در درون گروه ها با هم برابر باشد در صورتیکه واریانس گروه ها با هم برابر نباشند بایستی از آزمون کروس کاروالیس که یک آزمون ناپارامتری است استفاده نمود.
برای اینکه بتوان فروض مورد نظرتان را آزمون نمود بایستی در مرحله اول فرض برقراری واریانسها در سه گروه مورد بررسیتان را آزمون نمود لذا آزمون برابری واریانسها در نرم افزار SPSS را انجام گرفته است.
۳-۶-۱- تحلیل واریانس
تجزیه و تحلیل واریانس یک روش آماری است که به منظور تجزیه و تحلیل تفاوتهای بین میانگین های دو یا چند نمونه به کار برده می شود. اما بیشترین مورد استفاده این آزمون زمانی است که پژوهشگر قصد مقایسه بیش از دو میانگین را داشته باشد.
منطق کلی تجزیه و تحلیل واریانس این است: واریانس کل همه نمره ها در یک آزمایش به واریانس بین گروه ها و واریانس درون گروه ها تقسیم می شود. واریانس درون گروه ها پراکندگی نمره ها را در درون هر یک از K گروه نشان می دهد. به همین دلیل غالباً این واریانس را واریانس خطا می نامند. این واریانس ناشی از تفاوتهای فردی در بین میانگین ها و نقص در وسایل اندازه گیری است . واریانس بین گروه ها اندازه اختلاف بین میانگینهای K نمونه را نشان می دهد. این واریانس ممکن است ناشی از تأثیر متغیر مستقل یا اینکه حاصل شانس باشد(دلاور، ۱۳۸۰).
۳-۶-۲- آزمون کروسکال والیس[۳۸]
این آزمون شکل گسترده آزمون یومان ویتنی و نوع مشابه غیرپارامتریکی آنالیز واریاسن یک عامله است. به عبارت دیگر جهت تحلیل واریانس یک طرفه رتبه ای، مدنظر می باشد و تفاوت های موجود در محل توزیع را تعیین می کند.
مفروضه های آزمون کروسکال والیس:
توزیع یکسان جامعه
انتخاب تصادفی نمونه از جامعه
گروه های با نمونه های مستقل از هم باشند.
نکته: آزمون H کروسکال والیس نیازمند این است که نمونه های مورد آزمایش از لحاظ شکل، مشابه باشند.
شرایط استفاده از آزمون H کروسکال والیس:
بیش از دو گروه را در یک متغیر که رتبه ای، فاصله ای یا نسبی داشته باشیم.
توزیع داده ها غیرطبیعی باشد.
این آزمون معادل آزمون ANOVA است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱) مقدمه
در گزارش حاضر به بررسی فرضیههای موجود پرداخته شده است. لازم به ذکر است متغیر پاسخ در این طرح قیمت پنیر، شیر، ماست و دوغ میباشد و نحوه توزیع محصولات شرکتها به عنوان تیمار در طرح در نظر گرفته شدهاند.
نحوه توزیع در طرح به سه صورت زیر در نظر گرفته شده است :
شرکتهایی که کانال توزیع مستقل دارند در این گروه قرار میگیرند.
شرکتهایی که کانال توزیع نیمه مستقل دارند در این گروه قرار میگیرند.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 05:27:00 ب.ظ ]
|