پایان نامه آماده کارشناسی ارشد – ۳-۹-۸ آزمون استقلال خطاها – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
طبق پژوهش چوی و ERC و FERC برای آزمون فرضیه ها در مورد رابطه بین قابلیت مقایسه و
به شرح زیر بسط مییابد:i و شرکت tهمکاران(۲۰۱۳)، مدل ۳-۶ برای سال
Rit = b0 + b1 Xit-1 + b2 Xit + b3 Xit3 + b4 Rit3 + b5 Compit + b6 Compit× Xit-1 + b7 Compit×Xit + b8 Compit × Xit3 + b9 Compit × Rit3 + εit (۳-۷)
: قابلیت مقایسه صورتهای مالی. Compit
سایر متغیرها به شرح قبل تعریف میشوند.
b8 رابطه قابلیت مقایسه بر توانایی بازده جاری سهام در پیش بینی سود جاری را نشان میدهد و b7 قابلیت مقایسه بر توانایی بازده جاری سهام در پیش بینی سود آتی را نشان میدهد. رابطه
۳-۸-۸ مدل نهایی آزمون فرضیه پژوهش
FERCS بسط مدل ۳-۷ که شامل متغیرهای کنترلی اضافی مربوط به عوامل خاص شرکت از
به شرح زیر است:t و سال i است برای شرکت ERCS و
= b0 + b1 Xit-1 + b2 + b3 Xit3 + b4 Rit3 + b5 + b6× Xit-1 + b7 × + b8×Xit3+b9×Rit3++Sizeit×+Sizeit×+Sizeit×+Lossit+
Lossit×+Lossir×+Losst×+Growthit+Growthit×+Growthit×+
Growthit×+Earnstdit+Earnstdit×+Earnstdit×+Earnstdit× + εit (۳-۸)
۳-۹ آزمون فرضیهی پژوهش
۳-۹-۱ آزمون اِف لیمر
به منظور گزینش یکی از روشهای داده های تابلویی و داده های تلفیقی، از آمارهی اِف لیمر استفاده می شود. به عبارت دیگر، آمارهی آزمون اف لیمر تعیین می کند که عرض از مبدأ جداگانه برای هر یک از شرکتها وجود دارد یا خیر؟
در صورتی که در بین مشاهدات، ناهمگنی یا تفاوتهای فردی وجود داشته باشد، از روش داده های تابلویی و در غیر این صورت، از روش داده های تلفیقی استفاده می شود زیرا فقط داده ها روی هم انباشته شدهاند و تفاوت بین آنها لحاظ نشده است. در آزمون اِف لیمر، فرضیه صفر بیانگر یکسان بودن عرض از مبدأها (داده های تلفیقی) و فرضیه مقابل، نشانگر ناهمسانی عرض از مبداها (داده های تابلویی) است. بدین ترتیب در صورت رد فرضیه صفر روش داده های تابلویی پذیرفته می شود(عظیمی،۱۳۹۰).
۳-۹-۲ آزمون انتخاب اثرات تصادفی و اثرات ثابت در مطالعات پانل
آزمون هاسمن[۳۹] یکی از آزمونهای اصلی در مطالعات پانل میباشد که با بهره گرفتن از آن به انتخاب بین الگوی اثرات ثابت و اثرات تصادفی میتوان پرداخت. الگوی اثرات ثابت این است که جزء خطا می تواند با متغیرهای توضیحی همبسته باشد. اما در الگوی اثرات تصادفی فرض می شود که همبستگی بین جزء خطا با متغیرهای توضیحی وجود ندارد. اگر سطح معنیداری آزمون هاسمن کمتر از ۵ درصد است بیانگر ثابت بودن اثرات عرض از مبدأ میباشد.
۳-۹-۳ آزمون نرمالیتی متغیرهای پژوهش
آزمون جارک برا[۴۰] جهت بررسی نرمال بودن متغیرهای پژوهش استفاده شده است. فرض صفر آزمون بیانگر نرمال بودن دادههاست. چنانچه سطح احتمال این دو آزمون بیش از ۵ درصد باشد بیانگر نرمال بودن دادهی مربوطه است.
۳-۹-۴ آزمون جانسون[۴۱] برای نرمالسازی داده ها
چون یکی از پیش فرضهای رگرسیون نرمال بودن توزیع متغیر وابسته است. اگر متغیر وابسته از توزیع نرمال برخوردار نباشد با روش تبدیل جانسون و با بهره گرفتن از نرم افزار مینی تب داده ها به حالت نرمال تبدیل میشوند. اگر متغیر وابسته پس از تبدیل جانسون دارای سطح احتمال بیش از ۵ درصد باشد، از توزیع نرمال برخوردار میباشد.
۳-۹-۵ آزمون ضریب همبستگی بین متغیرها
ضریب همبستگی یکی از معیارهای مورد استفاده در تعیین همبستگی دو متغیر میباشد. ضریب همبستگی، شدت رابطه و نیز نوع رابطه (مستقیم یا معکوس) را نشان میدهد. مفهوم معنیداری در همبستگی این است که آیا همبستگی به دست آمده بین دو متغیر را میتوان شانسی و تصادفی دانست یا واقعا” نشان میدهد بین دو متغیر همبستگی وجود دارد. برای انجام این آزمون از ضریب همبستگی اسپیرمن[۴۲] استفاده می شود.
۳-۹-۶ آزمون برازش کیفیت مدل
چون فرضیه های این پژوهش ابتدا با مدل بدون متغیرهای کنترلی و سپس با مدل دارای متغیرهای کنترلی بررسی شدهاند قبل از اینکه به آزمون مدل پژوهش پرداخته شود، ابتدا باید کفایت مدل با متغیرهای کنترلی آزموده شود. به این معنی که آیا کیفیت مدل با اضافه کردن متغیرهای کنترلی بهبود مییابد یا خیر؟ به این منظور کفایت مدل با متغیرهای کنترلی و مدل بدون متغیرهای کنترلی ارزیابی می شود.
برای بررسی بهینه بودن و برازش دو مدل پژوهش از دو معیار زیر استفاده شده است که عبارتند از:
-
- معیار اطلاعات آکایک[۴۳]
- معیار شوآرز[۴۴]
معیار اطلاعات آکایک کیفیت مدل را بر اساس ایجاد تعادلی میان خوبی برازش و پیچیدگی مدل نشان می دهد. معیار شوآرز نیز کیفیت مدل را به فرمولی تقریبا مشابه با معیار آکایک محاسبه می کند. این دو معیار همچون ضریب تعیین جهت مقایسه مدل ها به کار میروند. مدلی بهتر است که این مقادیر در آن کوچکتر باشند(دروکر،۲۰۰۳).
۳-۹- ۷ آزمون ناهمسانی واریانس
آزمون والد تعدیل شده[۴۵] به منظور آزمودن واریانس ناهمسانی در مدلهای رگرسیون خطی استفاده می شود و وابستگی واریانس جملات پسماند بهدست آمده از رگرسیون خطی را به مقادیر متغیرهای توضیح دهنده مدل، بررسی می کند. اگر مقادیر احتمال کمتر از سطح معنیداری ۵ درصد باشد در نتیجه فرضیه صفر این آزمون پذیرفته نمی شود. بنابرین در مدلها، مشکل ناهمسانی واریانس وجود دارد. بنابرین تخمین رگرسیون باید پس از رفع واریانس ناهمسانی صورت گیرد(دروکر،۲۰۰۳).
۳-۹-۸ آزمون استقلال خطاها
یکی از مفروضاتی که در رگرسیون مدنظر قرار میگیرد، استقلال خطاها (تفاوت بین مقادیر واقعی و مقادیر پیش بینی شده توسط معادله رگرسیون) از یکدیگر است. در صورتی که فرضیه استقلال خطاها رد شود و خطاها با یکدیگر همبستگی داشته باشند امکان استفاده از رگرسیون وجود ندارد. به منظور بررسی استقلال خطاها از یکدیگر از آزمون وولدریج[۴۶] یا آزمون دوربین واتسون[۴۷] استفاده میشود. با توجه به نتیجه آزمون وولدریج، اگر سطح معنیداری بیشتر از ۵% باشد، بیانگر عدم وجود خود همبستگی میباشد. اگر بین باقیماندهها همبستگی متوالی وجود نداشته باشده مقدار آمارهی دوربین واتسون باید به ۲ نزدیک باشد. در مجموع اگر این آماره بین ۵/۱ تا ۵/۲ باشد جای هیچ نگرانی نیست(دروکر،۲۰۰۳).
-
- . IFRS ↑
-
- ۱٫ Bradshaw et al. (2009) and De Franco et al. (2011) ↑
-
- ۲٫ Fang et al. (2012b) and Kim et al. (2013) ↑
-
- ۳٫ Chen et al. (2013) ↑
-
- ۴٫ Campbell and Yung (2012) ↑
-
- ۵٫ Haw et al. (2012) ↑
-
- ۲٫ Futur Earnings response coefficient (FERC) ↑
-
- . Earnings response coefficient (ERC) ↑
-
- . Campbell & Yeung ↑
-
- . Capital Asset Pricing Model (CAPM) ↑
-
- . Intertemporal CAPM ↑
-
- . Campbell and Shiller ↑
-
- . Bansal and Lundblad ↑
-
- . Bakshi and Chen ↑
-
- . Lettau and Ludvigson ↑
-
- . Binsbergen and Koijen ↑
-
- . Lacerda and Santa-Clara ↑
-
- . Ferreira and Santa-Clara ↑
-
- . Golez ↑
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 02:40:00 ب.ظ ]
|