دانلود پایان نامه و مقاله – توانایی استفاده از سیستم اطلاعات مدیریت – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
تعریف عملیاتی واژگان و اصطلاحات کلیدی
سیستم اطلاعات مدیریت (MIS)
تعریف نظری
سیستم اطلاعات مدیریت عبارت است از سیستم تجمیع شدهای که برای پشتیبانی از امور برنامه ریزی و کنترل عملیات یک سازمان تهیه وآماده میگردد.
این سیستم با ارائه اطلاعاتی از گذشته، حال و آینده درباره عملیات درون سازمانی و آگاهی های برون سازمانی، از فرایند تصمیم گیری در سازمان، پشتیبانی اطلاعاتی لازم را به عمل می آورد(سن، ۱۹۹۰، ۵۰۱)
تعریف عملیاتی
در این پژوهش به مجموعه سخت افزارها، نرم افزارها و فرایندها، اعم از کامپیوتری و یا دستی که در دانشگاه رازی به منظور دادن اطلاعات لازم به صورت هدفمند به کارکنان دانشگاه نپدید آمده ومدیران را در امر تصمیم گیری و برنامه ریزی کمک میکنند سیستم اطلاعات مدیریت میگویند.
مدیران و کارشناسان مسئول
مدیران وکارشناسان مسئول در این پژوهش عبارتاند از افرادی که مسئولیت کل یا بخشی از دانشگاه را به عهده داشته و حداقل یک نفر کارمند زیر نظر و تحت مسئولیت آن ها مشغول به کار میباشد.
میزان به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت
در این تحقیق نظر پاسخگویان در خصوص میزان استفاده از سیستم اطلاعات مدیریت، با بهره گرفتن از ده سوال مبتنی بر طیف پنج ارزشی لیکرت از خیلی کم ۱= تا خیلی زیاد ۵= سنجیده شده ومیانگین نمره فرد از سوالات فوق به عنوان میزان کاربرد سیستم اطلاعات مدیریت در نظر گرفته و تحلیل گردیده اند.
توانایی استفاده از سیستم اطلاعات مدیریت
در این تحقیق نظر پاسخگویان در خصوص میزان توانایی استفاده از سیستم اطلاعات مدیریت، با بهره گرفتن از ده سوال مبتنی بر طیف پنج ارزشی لیکرت از خیلی کم ۱= تا خیلی زیاد ۵= سنجیده شده و میانگین نمره فرد از سوالات فوق به عنوان میزان توانایی فرد در استفاده از سیستم اطلاعات مدیریت در نظر گرفته و تحلیل گردیده اند.
موانع مدیریتی
در این تحقیق نظر پاسخگویان در خصوص میزان بازدارندگی موانع مدیریتی پیش روی فرایند استقرار و به به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در دانشگاه رازی ، با بهره گرفتن از یازده سوال مبتنی بر طیف پنج ارزشی لیکرت از خیلی کم ۱= تا خیلی زاد ۵= سنجیده شده و میانگین نمره فرد از سوالات فوق به عنوان میزان اهمیت موانع مدیریتی در استقرار و به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در نظر گرفته و تحلیل گردیده اند.
موانع محیطی
کلیه عواملی که به نوعی مانع از پیاده سازی سیستم اطلاعات مدیریت در دانشگاه ها بوده و کنترل آن ها خارج از اختیارات وتوانایی دانشگاه میباشند را می توان موانع مربوط به محیط دانشگاه در نظر گرفت.
در این تحقیق نظر پاسخگویان در خصوص میزان بازدارندگی موانع محیطی پیش روی فرایند استقرار و به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در دانشگاه رازی ، با بهره گرفتن از شش سوال مبتنی بر طیف پنج ارزشی لیکرت از خیلی کم ۱= تا خیلی زیاد ۵= سنجیده شده و میانگین نمره فرد از سوالات فوق به عنوان میزان اهمیت موانع محیطی در استقرار و به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در نظر گرفته و تحلیل گردیده اند.
موانع فنی
هر گونه عدم وجود و یا نارسایی در سخت افزارها، نرم افزارها و شبکه های دانشگاه رازی که مانع از پیاده سازی و کاربرد سیستم اطلاعات مدیریت میگردند را موانع فنی مینامیم.
در این تحقیق نظر پاسخگویان در خصوص میزان بازدارندگی موانع فنی پیش روی فرایند استقرار و به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در دانشگاه رازی، با بهره گرفتن از چهار سوال مبتنی بر طیف پنج ارزشی لیکرت از خیلی کم ۱= تا خیلی زیاد ۵= سنجیده شده و میانگین نمره فرد از سوالات فوق به عنوان میزان اهمیت موانع فنی در استقرار و به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در نظر گرفته و تحلیل گردیده اند.
موانع آموزشی
پایین بودن سطح دانش کارکنان در زمینه سیستم اطلاعات مدیریت ناشی از عدم برگزاری دوره های آموزشی و یا کیفیت پایین دوره های آموزشی برگزار شده را موانع مرتبط با موضوع آموزش میباشند.
در این تحقیق نظر پاسخگویان در خصوص میزان بازدارندگی موانع آموزشی پیش روی فرایند استقرار و به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در دانشگاه رازی ، با بهره گرفتن از سه سوال مبتنی بر طیف پنج ارزشی لیکرت از خیلی کم ۱= تا خیلی زیاد ۵= سنجیده شده ومیانگین نمره فرد از سوالات فوق به عنوان میزان اهمیت موانع آموزشی در استقرار و به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در نظر گرفته و تحلیل گردیده اند.
موانع اقتصادی
موانع اقتصادی عبارت است از مشکلات و نارساییهای مرتبط با مسائل مالی واقتصادی از جمله کمبود اعتبار و یا گرانی تجهیزات سختافزاری و یا نرمافزارها، در این تحقیق نظر پاسخگویان در خصوص میزان باز دارندگی موانع مدیریتی پیش روی فرایند استقرار و به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در دانشگاه رازی، با بهره گرفتن از پنج سوال مبتنی بر طیف پنج ارزشی لیکرت از خیلی کم ۱= تا خیلی زیاد ۵= سنجیده شده و میانگین نمره فرد از سوالات فوق به عنوان میزان اهمیت موانع مدیریتی در استقرار و به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در نظر گرفته و تحلیل گردیدهاند.
موانع ساختاری
عدم انطباق ساختار سازمان با شرایط و نیازمندی های استقرار سیستم اطلاعات مدیریت از نظر کمیت و کیفیت نفرات و یا عدم وجود انعطاف در ساختار سازمان به منظور پاسخگویی به تغییرات مورد نیاز در سازمان موانع مرتبط با ساختار سازمان را تشکیل میدهند.
در این تحقیق نظر پاسخگویان در خصوص میزان بازدارندگی موانع سازختاری پیش روی فرایند استقرار و به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در دانشگاه رازی، با بهره گرفتن از پنج سوال مبتنی بر طیف پنج ارزشی لیکرت از خیلی کم ۱= تا خیلی زیاد ۵= سنجیده شده و میانگین نمره فرد از سوالات فوق به عنوان میزان اهمیت موانع ساختاری در استقرار و به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در نظر گرفته و تحلیل گردیدهاند.
موانع فردی
موانع مرتبط با ویژگی های فردی کارکنان شامل میزان آشنایی با سیستم اطلاعات مدیریت، میزان توانایی در کاربرد سیستم اطلاعات مدیریت را موانع فردی در نظر می گیریم. در این تحقیق نظر پاسخگویان در خصوص میزان بازدارندگی موانع فردی پیش روی فرایند استقرار و به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در دانشگاه رازی، با بهره گرفتن از هفت سوال مبتنی بر طیف پنج ارزشی لیکرت از خیلی کم ۱= تا خیلی زیاد ۵= سنجیده شده و میانگین نمره فرد از سوالات فوق به عنوان میزان اهمیت موانع فردی در استقرار و به کارگیری سیستم اطلاعات مدیریت در نظر گرفته و تحلیل گردیده اند.
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1401-09-25] [ 03:36:00 ب.ظ ]
|